Поділитись:

Аудитори оштрафували 96 волинських посадовців

П'ятниця, 10 серпня 2018, 18:41
Аудитори  оштрафували 96 волинських посадовців

Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області протягом січня – липня 2018 року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на 14,2 млн грн.

Про це повідомляє "Урядовий портал".

До підприємств, установ та організацій, в яких під час ревізій виявили порушення, у 23 випадках застосували заходи впливу у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства, зупинення операцій з бюджетними коштами, призупинення бюджетних асигнувань та прийняття вимоги про повернення використаної не за цільовим призначенням суми субвенції та коштів, наданих одержувачам бюджетних коштів.

До правоохоронних органів з початку року передали 24 ревізійні матеріали, за результатами яких розпочато 6 досудових розслідувань та вручили 13 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Протягом зазначеного періоду щодо відшкодування винними особами втрат фінансових та матеріальних ресурсів аудитори ініціювали перед органами прокуратури, об'єктом контролю та іншими державними органами 33 позови на 8,6 млн грн.

За недотримання законодавства до адміністративної відповідальності притягнули 96 посадових осіб із накладенням штрафів на суму 17,1 тисяч гривень.

За результатами проведених заходів державного фінансового контролю керівники місцевих органів влади та підприємств прийняли 37 управлінських рішень, якими 53 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Надрукувати
мітки:
коментарів