Поділитись:

Китай може стати світовим лідером з імпорту нафти

Четвер, 31 березня 2016, 21:31
Китай може стати світовим лідером з імпорту нафти

У 2016 році Китайська Народна Республіка може обійти США і стати світовим лідером за обсягом імпорту нафти.

Про це заявив на російсько-китайському нафтогазовому форумі 2016 віце-президент китайської нафтотрейдингової компанії Unipec Чжун Фулян, – пише Економічна правда.

"У перші два місяці поточного року обсяг імпорту сирої нафти в нашій країні перевищував 8 млн барелів на день. Ми прогнозуємо, що за підсумками року імпорт становитиме 7,5 млн барелів на день. Сподіваємося, що за цей час Китай обійде США і стане світовим лідером за обсягом імпорту сирої нафти", – сказав він.

Фулян зазначив, що, незважаючи на уповільнення темпів зростання попиту на нафту в КНР, Unipec очікує продовження досить швидкого зростання імпорту в період 13-й п'ятирічки.

За його оцінками, до 2020 року обсяг закупівель зарубіжної нафти збільшиться до 9 млн барелів на день, середньорічне зростання становитиме близько 5,5%.

За даними Фуляна, в 2015 році КНР імпортувала 6,7 млн барелів сирої нафти в день. У США цей показник становив 7,4 млн барелів на день.

Довідка: Unipec – одна з найбільших компаній КНР в сфері міжнародної торгівлі нафтою. Вона є "дочкою" китайської нафтогазової корпорації Sinopec.

Надрукувати
мітки:
коментарів