Поділитись:

"Крістофер Робін": як новий Вінні-Пух нагадує про сімейні цінності (рецензія)

Понеділок, 06 серпня 2018, 20:00

– А що таке Меделін?

– Меделін – це моя донечка!

– А вона важливіша за твій портфель?

– Звісно!

– Тоді чому вона не разом з тобою?

***

"Крістофер Робін" – доволі чутлива та заодно комедійна історія, чи то про втрачене дитинство, чи то про забуті сімейні цінності. Ідея, що режисер Марк Форстер намагається нам продемонструвати, як можна повернути свої дитячі роки вже у дорослому віці, логічна, але мені вона не подобається. Думка, що фільм демонструє, як за роботою ми забуваємо про власних дітей, також, аж надто не допрацьована.

Мені здається, що ця стрічка здатна "розкрити очі" багатьом дорослим людям, які щиро вірять, що їхня дитина повинна повторити їхній шлях. Дещо похмурі та якісь "затягнуті" напівкомедійні сцени з Вінні та його друзями поступово демонструють нам духовну обмеженість людини, яка біжить в темпі стадного конформізму. "Я повинен зробити це, бо...", замість – "я хочу зробити це, бо...". "Повинен зробити" та "хочу зробити"...В цих слова вся суть моєї думки. Ми робимо не те, що хочемо, а те, чого хоче від нас суспільство.

Упродовж фільму, дурненьке ведмежа нагадує Крістоферу Робіну про його справжні бажання. Воно банально повертає його у сім'ю. Тому для мене ця стрічка більше про забуті сімейні цінності, а не про втрачене дитинство.

Сходіть на неї разом зі своєю дитиною, можливо і вона, і ви, по-іншому поглянете один на одного та краще зрозумієте бажання та потреби один-одного... В будь-якому разі, ви зможете насолодитися чудовою анімацією та подекуди доволі непоганим (звісно ж, що повністю дитячим) гумором від кумедних персонажів.

Оцінка: 8 з 10.

Рубрика "Кіно у Луцьку" виходить за підтримки наших партнерів РЦ "Промінь" та кінотеатру "Multiplex"

Надрукувати
мітки:
коментарів