Поділитись:

Керівництву ЛПЕ пояснили, як зміцнити власне становище

Четвер, 31 березня 2016, 14:47
Керівництву ЛПЕ пояснили, як зміцнити власне становище

Тимчасова контрольна комісія міської ради з вивчення проблем діяльності КП "Луцьке підприємство електротранспорту" прозвітувала за три місяці роботи.

Комісія працювала впродовж трьох місяців, і провела шість засідань, два з яких – виїздні. Про це розповів депутат Луцької міської ради й голова тимчасової контрольної комісії Ігор Поліщук 31 березня під час засідання сесії.

Із його слів, комісія вивчила велику кількість фінансово-господарських документів й поспілкувалась з працівниками підприємства. Саме на основі цього вони зробили свої висновки та рекомендації.

Зокрема, вони пропонують Управлінню транспорту та зв'язку Луцької міської ради спільно з Департаментом соціальної політики Луцької міської ради та ЛПЕ провести необхідні розрахунки щодо доцільності впровадження системи "Електронна картка лучанина".

Відповідно, право на безоплатний проїзд в електротранспорті матимуть лише пільговики, що проживають в Луцьку. У разі позитивного результату департамент повинен розробити та подати на розгляд сесії проекти рішень, необхідні для впровадження системи..

"Після того, як фінансування пільговиків переклали на місцевий бюджет, в нас немає лишніх коштів перевозити пільговиків з районів та сіл", – сказав Ігор Поліщук.

Також, голова тимчасової комісії рекомендував Луцькому міському голові Миколі Романюку організувати та взяти самому участь у зустрічі керівництва ТОВ "Богдан-Лізинг" та ЛПЕ для узгодження питання щодо погашення заборгованості з ТОВ "Богдан-Лізинг".

Керівництво КП "Луцьке підприємство електротранспорту" спільно з міськрадою повинне звернутись до органів державної влади щодо реструктуризації заборгованості на загальну суму близько 11 мільйонів гривень. До того ж вони повинні розглянути можливість підвищення доходів підприємства від взаємовідносин з перевізниками, що займаються маршрутними перевезеннями.

У зв'язку зі скаргами лучан на те, що тролейбуси не дотримуються графіку руху, комісія вирішила рекомендувати управлінню транспорту та зв'язку Луцької міськради оптимізувати графіки руху маршрутних транспортних засобів міста та проводити моніторинг дотримання таких графіків.

До того ж керівництво КП "Луцьке підприємство електротранспорту" повинне підготувати звернення щодо врегулювання питання виплати пільгових пенсій та контролювати збір виручених коштів за перевезення пасажирів та оновити парк транспортних засобів

Також на підприємстві повинні провести ремонт покрівлі та бетонного покриття на мийці підприємства, на що в бюджеті передбачені кошти.

До слова, тимчасова контрольна комісія рекомендувала кандидатуру Ігора Грицюка на посаду директора.

Микола Романюк подякував комісії за роботу і за те, що вони відкинули всі політичні амбіції і дійсно вивчили та проаналізували проблеми, які існують на підприємстві. Звіт комісії взяли до уваги.

Надрукувати
мітки:
коментарів