Поділитись:

Директором дитячого притулку в Рожищі займеться прокуратура

П'ятниця, 03 серпня 2018, 12:35

Прокуратура ініціює проведення службового розслідування щодо директора притулку для дітей у Рожищі та відсторонення його від посади.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Події у комунальному закладі "Притулок для дітей служби у справах дітей Волинської обласної державної адміністрації", що у місті Рожище, які стали підставами для проведення досудового розслідування за фактами застосування фізичного насильства та спричинення вихованцям тілесних ушкоджень, фактами неналежного виконання службових обов'язків працівниками закладу, а також фактом вчинення працівником притулку розпусних дій щодо неповнолітньої, свідчать про незабезпечення директором закладу додержання належних умов перебування, навчання та виховання дітей, а також про неналежне виконання ним службових обов'язків.

У зв'язку із цим прокуратура області звернулася до Волинської обласної ради та Волинської обласної державної адміністрації, аби ініціювати призначення та проведення службового розслідування щодо директора притулку, а також відсторонити його від здійснення повноважень директора на час проведення службового розслідування.

У кримінальних провадженнях розслідування триває.

Нагадаємо: в притулку для дітей, які потрапили у складні життєві обставини, у десятьох вихованців виявили сліди побиття та крові на одежі. Троє дітей заявили про сексуальні домагання з боку керівництва установи.

У результаті ухвалено рішення про звернення до Волинської обласної ради щодо відсторонення від виконання обов'язків директора навчального закладу Леоніда Матвійчука, а також негайне порушення кримінальної справи й внесення її до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДИРЕКТОР ДИТЯЧОГО ПРИТУЛКУ В РОЖИЩІ НАЗИВАЄ ЗВИНУВАЧЕННЯ У НАСИЛЬСТВІ "АБСУРДОМ" (ВІДЕО)

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
25 березня 2024
23 березня 2024
22 березня 2024
14 березня 2024
09 березня 2024
07 березня 2024
15:50
04 березня 2024
01 березня 2024
24 лютого 2024