Поділитись:

Через сексуальний скандал відсторонили директора дитячого притулку в Рожищі

Четвер, 02 серпня 2018, 21:40

Директора Рожищенського притулку для дітей відсторонили від виконання посадових обов'язків.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Представники регіонального Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової повідомили про випадки побиття та сексуального домагання до вихованців комунального закладу обласної ради "Притулок для дітей служби у справах дітей Волинської обласної державної адміністрації" у м. Рожище.

Голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко виїхав на місце події та провів термінову оперативну нараду. Серед присутніх – керівництво служб обласної адміністрації та Рожищенської райдержадміністрації, головного управління Національної поліції у Волинській області, обласної прокуратури та інших посадовців.

Зокрема, прийнято рішення про звернення до Волинської обласної ради щодо відсторонення від виконання обов'язків директора навчального закладу Леоніда Матвійчука, а також негайне порушення кримінальної справи й внесення її до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Окрім того, управлінню охорони здоров'я облдержадміністрації дано доручення вжити необхідних заходів щодо надання медичної та психологічної допомоги постраждалим дітям.

Служби у справах дітей ОДА будуть безпосередньо брати участь в управлінні закладом на час з'ясування обставин та забезпечать цілодобове чергування робочих груп. Головна мета відповідних заходів – цілодобовий контроль, надання допомоги дітям та унеможливлення доступу до них сторонніх осіб.

Ситуація знаходиться на особистому контролі голови Волинської ОДА Олександра Савченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА ПРАЦІВНИКІВ ДИТЯЧОГО ПРИТУЛКУ В РОЖИЩІ ЗАВЕЛИ КРИМІНАЛ

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
25 березня 2024
23 березня 2024
22 березня 2024
14 березня 2024
09 березня 2024
07 березня 2024
15:50
04 березня 2024
01 березня 2024
24 лютого 2024