Поділитись:

Волинь ні копійки не заплатила за пільговиків у поїздах

Четвер, 02 серпня 2018, 18:21

В "Укрзалізниці" повідомили, що за перші 6 місяців недоотримали за перевезення пільгових категорій пасажирів 150 млн грн, оскільки з місцевих бюджетів повернулася лише мала частина коштів.

Про це інформує Центр транспортних стратегій.

Найбільші суми заборгували регіони з містами-мільйонниками, – стверджують залізничники. Так, найбільша сума боргу накопичилася у Харківській області – майже 27 млн ​​грн, з яких місцеві бюджети повернули УЗ тільки 1,15 млн грн. Схожа ситуація в Дніпропетровській області (20,6 млн грн, повернулися трохи більше 2 млн грн) і на Київщині (18,7 млн ​​грн, повернуто 1,2 млн грн).


При цьому Київ, який за витратами на перевезення пільговиків виявився на четвертому місці (15,6 млн грн), з січня до червня 2018 роки не виплатив "Укрзалізниці" взагалі нічого. Не було компенсацій і від Волинської області, хоча тут борг набагато скромніший – близько 3,3 млн грн.

Відзначається, що найбільший відсоток компенсацій отримала регіональна філія УЗ Одеська залізниця – в межах 39 %, далі в рейтингу – Придніпровська (24 %), потім – Донецька залізниця, де покрито майже 22 %. Найгірша ситуація на Львівській залізниці: там місцеві адміністрації відшкодували трохи більше 9 % витрат, кошти за проїзд майже всіх пільговиків перетворилися у збитки перевізника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛУЧАНИ ПРОСЯТЬ ЗАПУСТИТИ ШВИДКІСНИЙ ПОЇЗД ДО КИЄВА

Надрукувати
мітки:
коментарів