Поділитись:

На Волині депутати підуть під суд через декларації

Четвер, 02 серпня 2018, 12:02

Волинських депутатів хочуть притягнути до відповідальності за неподання обов'язкових щорічних декларацій.

Про це інформує прес-служба прокуратури Волині.

Ківерцівський відділ місцевої прокуратури затвердив та скерував до суду 5 обвинувальних актів за фактами умисного неподання окремими депутатами місцевих рад Ківерцівського району декларації за 2016 рік.

Депутати-суб'єкти декларування у період із 1 січня 2017 до 31 липня 2018 року, достовірно знаючи про обов'язок подати декларацію за 2016 рік і маючи всі необхідні умови та технічну можливість її подати, без поважних причин таку декларацію не подали. Отож, тепер обранці громади постануть перед судом, який визначить їм міру покарання.

Довідково:

відповідно до санкції ст. 366-1 Кримінального кодексу України, за умисне неподання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбачено покарання у виді штрафу від двох тисяч п'ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА ВОЛИНІ ОШТРАФУВАЛИ "ЗАБУДЬКУВАТОГО" ДЕПУТАТА

Надрукувати
мітки:
коментарів