Поділитись:

Українське кіно хочуть висунути на "Оскар"

Середа, 01 серпня 2018, 09:20
Українське кіно хочуть висунути на «Оскар»

Українcький Оскарівський комітет 1 серпня розпочне прийом заявок на участь у національному відборі фільму на премію американської кіноакадемії "Оскар".

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Прийом заявок буде тривати з 1 до 15 серпня. У цей період комітет проводитиме для кінематографістів консультації щодо подання фільмів на розгляд", – йдеться у повідомленні.

Із 16 до 28 серпня відбудеться перегляд заявок комітетом.

29 серпня відбудеться засідання комітету і прес-конференція, під час якої буде оголошено фільм-номінант на премію "Оскар" від України.

Держкіно також нагадало, що у категорії "Найкращий фільм іноземною мовою" стрічка-номінант має відповідати таким вимогам:

  • це має бути повнометражний ігровий, документальний або анімаційний фільм (не менше 40 хвилин), знятий поза межами Сполучених Штатів Америки;
  • домінантною мовою стрічки не має бути англійська.
  • фільм має бути випущений у комерційний прокат в період з 1 жовтня 2017 року до 30 вересня 2018 року. Прокат має тривати щонайменше сім днів поспіль.
  • до первинного прокату в кінотеатрах забороняється трансляція фільму-номінанта на телебаченні чи в Інтернеті та випуск його на DVD, але дозволяється попередня участь у кінофестивалях.

91 церемонія вручення премії "Оскара" за досягнення у галузі кінематографа за 2018 рік відбудеться 24 лютого 2019 року в Лос-Анджелесі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОСКАР-2018: СПИСОК НАЙКРАЩИХ

Надрукувати
мітки:
коментарів