Поділитись:

Безвізом скористалися більше мільйона українців

Вівторок, 31 липня 2018, 18:40

Безвізовим режимом з країнами Європейського Союзу, починаючи з червня 2017 року, скористалися більше мільйона українців.

Про це повідомляється на сайті Держприкордонслужби.

Значне збільшення пасажиропотоку до країн Європейського Союзу пов'язано, як і прогнозувалось, з початком туристичного сезону, відпусток, коли з'являється можливість відвідування різноманітних фестивалів, концертів, друзів та рідних тощо. Крім того, з липня по вересень щорічно європейські країни відзначають гарячий попит на відвідування абітурієнтами та студентами своїх навчальних закладів.

Нагадаємо: 500 тисяч поїздок громадянами України до Євросоюзу було зафіксовано в середині травня. Відтоді потік громадян, які користуються правами безвізу, постійно зростає.

Загалом активний рух в рамках безвізу спостерігається в пунктах пропуску для повітряного сполучення. На сьогодні авіаподорожі до ЄС обирають близько 35 % українців. Також популярним напрямком для перетину кордону безвізовиками залишається Польща. Саме через неї до країн Євросоюзу потрапляє більшість українців.

Державна прикордонна служба України виконала всі визначені завдання, передбачені Планом лібералізації. Зокрема, було обладнано всі авіаційні, міжнародні й міждержавні пункти пропуску на кордоні з країнами ЄС автоматизованими робочими місцями з функцією біометричного контролю, що дає змогу зчитувати та автоматично перевіряти всі типи біометричних документів. Крім того, робота щодо нарощення технічних можливостей відомчих інформаційних систем не припиняється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РІК ІЗ "БЕЗВІЗОМ": ЩО ЗМІНИЛОСЯ НА ВОЛИНІ

Надрукувати
мітки:
коментарів