Поділитись:

Дружба подолає біль і продовжить життя, – Супрун

Вівторок, 31 липня 2018, 19:33

Друзі – це не тільки спільні спогади, підтримка чи гарно проведений час, а й величезна користь для здоров'я.

На цьому наголошує в.о. Міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Друзі продовжують життя

Дружні контакти збільшують на 50 % ймовірність жити довше. Так само, наприклад, як відмова від куріння. Натомість дослідження кажуть, що для самотніх людей зростає ризик передчасної смерті з усіх причин та в цілому вони відчувають себе менш щасливими.

Друзі впливають на формування звичок

Багато хто з нас почав бігати, ходити в тренажерний зал чи правильно харчуватись "за компанію". Справді, багато наших здорових звичок формується в дружньому колі.
Проте це стосується не тільки хороших звичок. Якщо ви маєте друга, який має надмірну вагу, ви також підпадаєте в зону ризику. Так само з курінням: вам буде важче кинути цю звичку, якщо серед ваших друзів є постійні курці. Тому обирайте друзів свідомо!

Друзі – ефективний знеболювальний засіб

Люди з великим соціальним колом мають вищу толерантність до болю, ніж ті, у кого менше друзів. Науковці пояснюють цей ефект викидом потужної дози ендорфінів – гормону щастя, що випускає наш мозок під час спілкування з близькими друзями. У цьому випадку ендорфіни спрацьовують як природний болезаспокійливий засіб та стимулюють задоволення.

Друзі ще й можуть бути, як антидепресантами

Постійний стрес є одним з найбільш небезпечних ворогів для нашого здоров'я. Проте міцна дружба та тісні соціальні контакти допомагають з ним впоратися. Ми менш схильні мати поганий настрій та розвинути депресію, якщо у нас є дружня підтримка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СУПРУН РОЗПОВІЛА, ЯК СТАТИ ЩАСЛИВІШИМ

Надрукувати
мітки:
коментарів