Поділитись:

У центрі Луцька вчитимуть, як не потрапити в рабство

Понеділок, 30 липня 2018, 11:30

До Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми на Театральному майдані влаштують квест "Лабіринт можливостей".

Учасники квесту шукатимуть вихід із невідомих ситуацій, аби наприкінці квесту не потрапити в ситуацію із торгівлею людьми. При потребі представники державних структур та громадських організацій будуть проводити консультації та роз'яснення. Такий захід відбуватиметься у кожному місті за ініціативи Міністерства соціальної політики.

На Волині організаторами акції є громадська організація "Волинські перспективи" у співпраці з департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації.

Юрист ГО "Волинські перспективи" Віктор Вальчук розповів, що акція присвячена тому, щоби підвищити обізнаність людей про торгівлю людьми, що це є ганебним злочином у XXI столітті. Таким чином прагнуть закликати людей, щоб перед виїздом за кордон та й під час внутрішньодержавного працевлаштування все повинно бути легально.

"Користуючись нагодою, хочу закликати чиновників, депутатів всіх рад, щоб виділялись кошти на просвітницькі кампанії з місцевих бюджетів. Адже злочин попередити легше. На жаль, у нашій державі бюджети виділяються на роботу з наслідками, соціальний супровід та лікування постраждалих. Але ж краще попередити виникнення наслідків. Тішить те, що люди, виїжджаючи за кордон на роботу чи відпочинок, беруть до уваги наші поради. Одна із практичних порад – це відсканувати свої документи, щоб в будь-який момент можна було підтвердити своє громадянство", – зазначив Віктор Вальчук.

З слів Віктора Вальчука, у 2017 році представництво міжнародної організації з міграції видали свій звіт, в якому Волинська область зайняла перше місце серед всіх регіонів України щодо обізнаності з проблемою торгівлі людьми.

Також на Театральному майдані розміщена фотовиставка "Відомі люди Волині – проти торгівлі людьми".

Надрукувати
мітки:
коментарів