Поділитись:

Скільки коштує розмитнення авто в Польщі, Німеччині та Литві

Субота, 28 липня 2018, 21:05
Скільки коштує розмитнення авто в Польщі, Німеччині та Литві

Українські прихильники "євроблях" стверджують, що розмитнення авто в Європі простіше і дешевше, ніж в Україні. Чи так це? У скільки насправді обходиться розмитнення машин в Польщі, Німеччині та Литві.

Про це пише autonews.ua, посилаючись на Autocentre.ua.

Розмитнення в Польщі

Найчастіше в Польщу ввозять б/в автомобілі з Німеччини, Франції, Японії та Сполучених Штатів. Причому з Німеччини полякам пропонують старі моделі з дизельними двигунами, від яких самі німці поступово відмовляються. У I півріччі 2018 року в Польщу ввезли більше 500 тис. старих автомобілів.

Для поляків розмитнення обходиться дешево, якщо це приватне ввезення вживаного автомобіля з невеликим двигуном з країни, яка входить до Євросоюзу. В цьому випадку поляки платять близько 30 % від вартості машини. У всіх інших випадках розмитнення обходиться дорого. Так, акциз на машини з двигунами від 2000 см куб. становить 18,6 %.

Слід зазначити, що польські митники самі за каталогами оцінюють вартість ввезених машин. Тому краще їх ціну не занижувати

Розмитнення в Німеччині

Більшість німців вважають за краще їздити на німецьких автомобілях. Однак в Німеччину теж ввозять досить багато машин, адже в інших країнах ЄС їх можна купити значно дешевше. Найчастіше німці ввозять автомобілі з сусідніх країн, перш за все – зі Скандинавії.

Розмитнення німцям коштує недорого тільки в тому випадку, якщо старий автомобіль постачається приватною особою з Євросоюзу. У всіх інших випадках митні платежі для німців приблизно такі ж, як і при імпорті авто в Україну (тобто їх можна в принципі зіставити). Так, наприклад, якщо авто ввозиться не з ЄС, то на нього мито становить 10 %, а ПДВ – 19 %.

Розмитнення в Литві

На митних пунктах Литви перевіряють технічний стан усіх ввезених старих машин. Забороняється ввозити автомобілі, які потребують ремонту на більше ніж 50 %. Найбільше в цю країну імпортують старі авто із США. Також багато ввозиться машин з ЄС (Німеччина, Бельгія, Голландія)

Розмитнення обійдеться недорого, якщо б/в автомобіль ввозиться приватною особою з ЄС. В іншому випадку доводиться платити мито в 10 % і ПДВ в розмірі 21 %, а це вже дорого.

Підсумок

Як бачите, в названих країнах розмитнення обходиться недорого тільки приватним особам, і якщо б/в авто возиться з ЄС. У всіх інших випадках потрібно платити мито, ПДВ та деякі інші збори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ХТО, ЯК І ЗВІДКИ ЗАВОЗИТЬ "ЄВРОБЛЯХИ" В УКРАЇНУ (ІНФОГРАФІКА)

Надрукувати
мітки:
коментарів