Поділитись:

Сніданок по-катарськи

Понеділок, 30 липня 2018, 07:40
Сніданок по-катарськи

Катар – країна на Середньому Сході, що займає півострів Катар у Перській затоці, у східній частині Аравійського півострова. Ця країна вважається однією з найбагатших у світі.

Снідати катарці люблять також по-багатому, але маленькими порціями. Мається на увазі те, що зазвичай різноманітність страв на столі може виглядати вражаюче. В раціоні катарців традиційно присутня риба, морепродукти, рис, бобові, овочі, фрукти ну і звісно ж, як і притаманно східним країнам) прянощі.

Ібрахім, який живе в Катарі розповів, що тут охоче можуть поснідати йогуртом, сирними кульками з йогурту, фаршированим баклажаном, смаженими чи вареними яйцями. Традиційно ранкова трапеза включає джем, прянощі орегано, оливки та шенкліш (тип сиру).

Інший варіант - поснідати стравою під загадковою назвою "шакшука" - смажене яйце з томатами, перцем чилі, цибулею та щедро приправлене кумином. Також можна перекусити сандвічем з печінкою. Замість ранкової кави (катарська кава, до речі, є неміцною) тут п'ють чай в який додають молоко та спеції. Цей варіант сніданку є дуже калорійним, але одним з улюблених у катарців.

"Шакшука"

  • 1 цибулина
  • 1 болгарський перець (краще червоний)
  • 1 маленький перчик чилі (насіння краще видалити)
  • 2 зубчики часнику
  • 4 стиглих помідора
  • 6 яєць
  • паприка, зіра, куркума (хорошої якості)
  • зелень за смаком
  • оливкова олія

Помідори вимити, зробити надрізи, залити окропом і залишити на 10 хв. Потім очистити і дрібно порізати.

Цибулю дрібно нарізати, обсмажити в оливковій олії злегка на середньому вогні.

Дрібно нарізати болгарський перець (в ідеалі його попередньо слід спалити на вогні або запекти в духовці і почистити від шкірки) і відправити його до цибулі. Через 5 хвилин додати нарізані чилі і часник, спеції. Смажити ще 5 хвилин, постійно помішуючи.

Додати помідори, готувати на середньому вогні 10 хвилин, щоб випарувалася зайва рідина, посолити. Якщо занадто кисло, додайте цукор (на кінчику ножа). Вийде така собі томатна маса.

Ложкою потрібно зробити 6 заглиблень в томатній масі, розбити в 3 з них по цілому яйцю, а в решту 3 помістити тільки по жовтку. Бо зайві білки перебивають смак Шакшука.

Посолити, поперчити, готувати до тих пір, поки білок не побіліє, а жовток залишиться рідким.

Посипати зеленню.

Надрукувати
мітки:
коментарів