Волинян змусили повернути соціальну допомогу

Четвер, 26 липня 2018, 15:52

На Волині виявили випадки приховування громадянами реальних доходів та відомостей про майновий стан, внаслідок чого вони отримували соціальну допомогу, призначену для дітей.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Після виявлення таких фактів громадяни відмовлялися добровільно повернути до бюджету незаконно отримані виплати. Відтак, органи прокуратури в судовому порядку вимагали повернути до бюджету такі кошти.

Так, мешканка Володимира-Волинського, маючи у власності дві земельні ділянки та отримуючи дохід від здачі їх в оренду, приховала ці відомості при зверненні за призначенням допомоги малозабезпеченим сім'ям. Суд постановив стягнути з неї майже 9 тис. грн зайво виплаченої допомоги.

Мешканка Ковеля приховала відомості про наявність у її власності двох квартир, що не надавало права на отримання соціальних виплат. За позовом прокурора відповідачка повернула до бюджету понад 5 тис. грн.

Всього упродовж 2018 року до суду пред'явили 5 позовних заяв про стягнення до бюджету з громадян безпідставно отриманих державних соціальних допомог сім'ям з дітьми чи малозабезпеченим сім'ям на суму понад 50 тис. грн.

Окрім того, щодо однієї особи, яка навмисно підробила документи про свій матеріальний стан, розпочато кримінальне провадження, яке скеровано до суду з обвинувальним актом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МАЛОЗАХИЩЕНИМ ЛУЧАНАМ ПРИЗНАЧИЛИ ГРОШОВУ ДОПОМОГУ