Луцькій школі № 24 дали 100 тисяч гривень на ремонт класів (фото)

Четвер, 26 липня 2018, 14:00

100 тисяч гривень виділили з бюджету міста на ремонт двох класів школи № 24, в яких мають навчатись п'ятикласники.

Батьки 5-б класу ЗОШ № 24 звернулись до депутатів Миколи Романюка, Євгенія Ткачука та Миколи Яручика й повідомили, що їхніх дітей пропонують оселити в неремонтованих класах. Про це стало відомо на засіданні сесії Луцькради 25 липня.

Питання полягало в тому, що їхніх дітей переводять у приміщення, які раніше займав коледж Національного університету харчових технологій. Після того, як коледж з'їхав, школі "у спадок" залишились класи з грибком на стінах, в жахливому стані і без меблів. Батьків це дуже обурило, і частина з них уже порушувала це питання і мала зустріч з начальником управління освіти Зіновією Лещенко.

Тоді головна освітянка міста сказала, що з батьками дійшли порозуміння і старші класи навчатимуться у кабінетах, які мають тематичне, чітке орієнтування, а 5-ті класи розселять в кабінети, де навчались учні інших класів.

Під час сесії Зіновія Лещенко озвучила перед депутатами, що дійсно існує проблема з приміщеннями в цій школі. Щоб створити хоча б мінімальні умови в класах, потрібно 80 тисяч гривень на косметичний ремонт і 20 тисяч гривень на меблі.

Врешті депутат Костянтин Петрочук спрямував зі свого депутатського фонду 20 тисяч гривень, ще 20 тисяч гривень і теж з депутатського фонду виділила депутат Вікторія Побережна. 60 тисяч гривень "перекинули" з капітального ремонту дворів. Цікаво, що на паралелі п'ятих класів є чотири. Однак за кошти, які виділили на сесії, ремонт проведуть у двох класах, де є встановлені енергозберігаючі вікна.

У самій школі отримати коментар від адміністрації не вдалось. Оскільки попередній директор школи вже не обіймає цю посаду, а конкурс на заміщення вакантної посади керівника навчального закладу буде в кінці липня. Самі ж працівники школи кажуть, що зараз перебувають"в підвішеному стані" і достеменно не можуть сказати, як остаточно вирішиться питання із розселенням усіх чотирьох класів п'ятикласників. Як і батьки, так і педагогічний колектив чекають, що новий директор ухвалить конструктивні рішення з цього приводу. Поки ж очікують, що принаймні два класи будуть відремонтовані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ЧОРНИЙ КЕШ" ДАЛІ "ГУЛЯТИМЕ" ШКОЛАМИ ЛУЦЬКА