Поділитись:

Питанням збереження історичної частини Луцька поки не займатимуться

Середа, 30 березня 2016, 14:24
Питанням збереження історичної частини Луцька поки не займатимуться

У Луцьку хотіли створити експертну групу з представників громадськості, яка надавала би власні рекомендації щодо збереження історичного середовища міста.

Про це розповів на сесії Луцької міської ради 30 березня депутат Луцької міськради Павло Данильчук.

"Нас цікавить те, щоб була сформована фахова група, туди будуть входити представники громадськості, які рекомендуватимуть міській раді свої висновки", – сказав Данильчук.

Депутат Луцькради Артем Запотоцький попросив колег не підтримувати проект рішення, адже він чітко порушує норми Конституції, а саме права та свободи людини, а також Закон України "Про охорону культурної спадщини".

"Я підтримую пропозицію Данильчука. Я б хотів, щоб кожен із нас подивився, як спотворене і зруйноване старе місто: ведеться забудова, окремих місцях сміття прямо на дорозі валяється", – сказав депутат Луцької міськради Ігор Поліщук.

Депутат Луцької міської ради Євген Ткачук закцентував увагу на іншій проблемі, яка існує в Старому місті.

Із його слів, люди, які там проживають, не можуть приватизувати свої земельні ділянки. Саме тому руйнуються будинки, адже ніхто не хоче ні купити, ні привести будівлю в належний стан.

Депутат Андрій Козюра переконаний, що згідно з проектом рішення створиться новий контролюючий орган. Вказаний проект є лише регуляторним актом і має пройти відповідну процедуру.

Павло Данильчук запевнив, що це не контролюючий, а лише дорадчий орган і попросив "не зводити все до Старого міста", оскільки експертна група буде вивчати багато питань: від розміщення реклами і до розміщення пам'ятників.

У результаті депутати не підтримали проект рішення "Про створення Експертної робочої групи з питань розвитку і збереження історичного середовища Луцька".

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024