Поділитись:

0,1% лучан проголосували за зміну дати відзначення дня міста

Понеділок, 23 липня 2018, 12:45
0,1% лучан проголосували за зміну дати відзначення дня міста

У Луцькій міській раді пропонують встановити датою відзначення Дня міста Луцька другу суботу та неділю вересня. Досі день відзначають у серпні і він підлаштовується до святкування Дня Незалежності.

Питання 23 липня розглядала постійна комісія міської ради з питань житлово-комунального господарства.

У травні 2018 року до мерії звернулися представники Волинської єпархії Української православної церкви з ініціативою перенести святкування на 22 травня, коли вшановують день Святого Миколая, який вважається покровителем Луцька.

Одначе саме в цей період відбувається низка жалобних заходів. ГО "Волинський актив молоді" запропонував встановити датою відзначення другою неділею вересня. Саме тоді приїжджають студенти в місто. В електронній петиції, яку зареєстрували на сайті міської ради, запропонували святкувати 31 липня.

Потому на сайті міської ради влаштували електронне опитування щодо дати. 46,5% респондентів вказали, що саме другі субота та неділя вересня прийнятні дати. Загалом в опитуванні взяло участь 329 осіб.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ДЕНЬ ЛУЦЬКА МОЖУТЬ ПЕРЕНЕСТИ НА ВЕРЕСЕНЬ

Депутат Сергій Балицький висловився, що у вересні доцільна дата. Хоча історичної прив'язки восени до дати немає. Депутат Андрій Козюра вважає, що прив'язувати святкування до приїзду студентів не логічно.

Комісія ухвалила не підтримувати проект рішення.

Надрукувати
мітки:
коментарів