Поділитись:

Головний балетмейстр Волині отримав нагороду від Президента

Середа, 30 березня 2016, 12:21
Головний балетмейстр Волині отримав нагороду від Президента

Головний балетмейстер Волинського обласного муздрамтеатру імені Т.Г. Шевченка Володимир Замлинний отримав почесну нагороду від Президента України Петра Порошенка.

Про це зазначено в указі №117/2016 "Про відзначення державними нагородами України діячів театрального мистецтва".

За вагомий особистий внесок у розвиток національної культури і театрального мистецтва, значні творчі здобутки, високу професійну майстерність та з нагоди Міжнародного дня театру Володимирові Замлинному присвоїли почесне звання "Заслужений діяч мистецтв України".

Довідка: професійну діяльність Замлинний розпочав у 1995 році, ще будучи студентом РДІКу, на сцені Рівненського облмуздрамтеатру, як артист балету. Трохи згодом працював в ансамблі пісні і танцю "Зоря" Рівненської філармонії. Після закінчення інституту в 1997 році був прийнятий на роботу у Волинський облмуздрамтеатр ім. Т. Г. Шевченка як артист балету.

Як балетмейстер здійсив постановки танцювальних, хореографічних номерів, пластичних етюдів до мюзиклів і музичних вистав, таких як: "Тригрошова опера" Б. Брехта, муз. К. Вейля; "Моя чарівна леді" лібретто та вірші А. Дж. Лернера за п'єсою Б. Шоу "Пігмаліон", муз. Ф. Лоу; "Кармен" п'єса П. Ластівки за новелою П. Меріме, муз. Ж. Бізе та Ж. Бізе-Р. Щєдріна; "Білосніжка та семеро гномів", "Лісова пісня" Лесі Українки, "Бременські музиканти" В. Ліванова, Юрія Ентіна, муз. Г.Гладкова, "Дон Жуан" Ж.-Б.Мольєра, муз. В.А. Моцарта.

Головний балетмейстр Волині отримав нагороду від Президента

Надрукувати
мітки:
коментарів