Поділитись:

Принцеса Данії відкрила магазин простроченої їжі

Середа, 30 березня 2016, 21:08

Прицеса Данії Марі у новому магазині><span class=Прицеса Данії Марі у новому магазині

Влада столиці Данії Копенгагена вирішила встати в ряди борців з проблемою відходів і захисту навколишнього середовища: у місті відкрили перший магазин з продажу прострочених або пошкоджених продуктів.

Першу торгову точку майбутньої мережі під назвою "WeFood" відкрила сама Прицеса Данії Марі. Про це повідомляє портал TradeMaster.UA з посиланням на британське видання Independent.

"У нас в країні щорічно викидається близько 700 000 тонн їжі. Люди позбавляються від хороших продуктів тільки тому, що закінчився термін, зазначений на упаковці. І це дуже сильно збільшує кількість сміття і підвищує навантаження на навколишнє середовище. Сподіваюся, що з відкриттям мережі магазинів "WeFood" по всій країні ця цифра значно зменшиться ", – зазначила принцеса Данії на відкритті магазину.

У магазині "WeFood" продаються тільки прострочені або пошкоджені товари, ціна на які становить 50–70 % від початкової.

На подив, як показали перші тижні роботи, серед відвідувачів нового магазину – не тільки мешканці "трущоб", але і представники середнього класу, які намагаються заощадити, а також ті, хто піклується про навколишнє середовище.

Про всяк випадок нагадаємо, що мінімальна заробітна плата в Данії - найвища в ЄС і становить 16 євро на годину.

Надрукувати
мітки:
коментарів