Поділитись:

Учасники експедиції сумніваються, що афганець Амруддин – волинянин

Неділя, 22 липня 2018, 12:00
Учасники експедиції сумніваються, що афганець Амруддин – волинянин

Учасники експедиції, яка вирушали в Кабул, аби зустрітися з афганцем, якого вважають волинянином Ігором Бєлокуровим, сумніваються, що він ним є.

Про це заявили у ефірі телеканалу "Аверс" голова Волинської обласної спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович та ще один учасник експедиції Андрій Кадун.

Зі слів Андрія Кадуна, з пеших днів спілкування із Амруддином, якого вважають зниклим 30 років тому волинянином, були суперечності.

"Ігор Бєлокуров – статний чоловік заввишки 1 метр 82 сантиментри. Широкий в плечах. Цей – 1 метр 72 сантиментрів максимум. Але кличка в нього "Русский" і зовнішність слов′янська. Моя думка така: або Бєлокуров був у них в полоні, адже вони знають деталі, або якось був причетний до їхнього угруповання", – зазначив Андрій Кадун.

Як пояснив Григорій Павлович, коли Амруддину показали звернення матері і фого Ігоря Бєлокурова, у чоловіка не було жодної реакції.

"Я на деяких сайтах читав інформацію, що він просльозився. Це неправда", – заявив голова спілки ветеранів.

На думку учасників експедиції, за Амруддина просто хотіли отримати гроші.

"Це такий їхній бізнес, вони так живуть: продають людей. Вони хотіли продати нам конкретного цього начебто Ігоря. Вони знали деталі", – пояснив Андрій Кадун.

Спершу хотіли 5 тисяч доларів викупу. Коли ж командир зрозумів, що з України в Афганістан приїхали офіційні особи, почав говорити, що все це жарт і це не Ігор.

Ще в Афганістані працювала пошуково-рятувальна група "Пернач". І в одних, і в інших є біоматеріали для ДНК. Зараз будуть чекати результатів.

Однак Андрій Кадун переконаний: Амруддин не Ігор Бєлокуров.

"Ні ріст, ні статура, ні емоції не збігаютьться із тим, що розповіли про Бєлокурова", – зазначив він.

До того ж, Амруддин не хотів їхати в Україну.

Учасники експедиції пообіцяли зателефонувати матері Ігоря Бєлокурова і пояснити усю ситуацію.

Надрукувати
мітки:
коментарів
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09