Як у Луцьку шиють оригінальний одяг River Island (фото)

Понеділок, 16 липня 2018, 14:00

Виявляється, виробництво одягу відомої марки River Island, відбувається і в Луцьку.

"Конкурент" під час прес-туру разом із Волинським обласним центром зайнятості побував на виробництві та побачив масштаби фабрики, яка у місті носить назву "Мода-текс".

Підприємством, яке функціонує вже майже 10 років, керує громадянин Туреччини Темуралай Мурат. Саме під його керівництвом та ще трьох інших співзасновників нині на виробництві працює близько 190 людей. І ще близько 130 - в філії в місті Тернопіль.

Керівник центру зайнятості Роман Романюк заважив, що це підприємство має у своєму штаті чимало українців і лише двох громадян Туреччини.

У одному великому цеху під час спільної праці подружилися всі.

На запитання, чому для підприємництва обрали Волинь, Темуралай Муратвідповів, що місто відносно близько біля Румунії, яка є їхнім безпосереднім посередником між Англією.

"Румуніє бере замовлення в Англії, потім розподіляє по кількох фабриках, висилає нам, ми відшиваємо і підправляємо готовий одяг. А далі Румуніє відправляє усе на Англію", - пояснила перекладач "Мода-текс" Елеонора.

Жінка також розповіла, що тут виробляють жіночий одяг на давальницькій сировині – сюди надсилають аксесуари, тканину та лекала, адже моделі тут не розробляються. Одяг River Island тут готують до самої покупки. Іноді навіть цінники наклеюють.

"Основний замовник River Island – дуже відомий англійський бренд, який має 400 бутіків по всьому світі. І 90 % одягу ми шиємо одяг саме цього бренду", – зауважили на підприємстві.

До того ж, за словами підприємця одна пошита річ на професійному хорошому обладнанні із Румунії вартує у середньому 30 фунтів стерлінгів, в українській валюті це близько 1040 гривень (1 фунт – 34, 62 грн).

Тут не працюють на українських виробників та не мають права реалізовувати одяг, роздавати чи відшивати більше чи менше – із цим дуже строго.

Працівники на 8 годинному виробництві мають ставку, яка у середньому становить 5 тисяч гривень. Однак ця ставка залежить від складності процесу пошиття.

Основна вимога на "Мода-текс" – це дисципліна. Керівництво дбає, аби робітники виходили на роботу.

Тут раді бачити людей і без особливих навичок – при бажанні усіх можуть навчити.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ДЕ І КОЛИ У ЛУЦЬКУ БЕЗПЛАТНО РОЗДАВАТИМУТЬ ОДЯГ