Поділитись:

Саакашвілі вимагає реакції Президента на звільнення свого співвітчизника Сакварелідзе

Вівторок, 29 березня 2016, 16:19
Саакашвілі вимагає реакції Президента на звільнення свого співвітчизника Сакварелідзе

Голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі вимагає реакції Президента Петра Порошенка на звільнення одеського прокурора, заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе.

"Це той випадок, коли Президент, як гарант конституції, повинен висловити свою позицію недвозначно, чітко і різко. І не тому, що це буде на користь кого-небудь з нас, а заради державності, цілісності і величного майбутнього України", – написав Саакашвілі на своєму фейсбуці.

Я був свідком того, що коли Давида Сакварелідзе призначили в Одесу, президент дав йому мандат допомогти мені боротися з ...

Опубліковано Mikheil Saakashvili 29 березень 2016 р.

Голова Одесьокї ОДА обурився, що звільнення Сакварелідзе обґрунтували листом, підписаним "головою одеської мафії" Сергієм Ківаловим і "міжнародним шахраєм", депутатом Ради від БПП Дмитром Голубовим.

"Прецедент, коли прокурора знімають за офіційною вимогою місцевого, до того ж замішаного в сепаратизмі, організованого кримінального угрупування матиме дуже тяжкі наслідки для країни", – вважає він.

"Коли Давида Сакварелідзе призначили в Одесу, Президент дав йому мандат допомогти мені боротися з мафією і навести порядок", – зазначає Саакашвілі.

"Він порушив цілу серію кримінальних справ щодо махінацій пов'язаних з Ківаловим, із мерами міст по всій Одеській області, а також із місцевими представниками блоку Петра Порошенка".

Як відомо, генпрокурор Віктор Шокін звільнив Сакварелідзе у вівторок. Цьому передував тривалий конфлікт між обома чиновниками. Сакварелідзе стверджував, що Шокін перешкоджає розслідувати справу "діамантових прокурорів".

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 квітня 2024
30 березня 2024
27 березня 2024
07 березня 2024
15:50
05 березня 2024
15:02
10:13
12 лютого 2024
06 лютого 2024
29 січня 2024