Поділитись:

У Луцьку обговорили зміни до програми купівлі житла атовцям

Середа, 11 липня 2018, 19:10

У місті Луцьку обговорили зміни, які стосуються програми купівлі житла для учасників АТО на умовах 50 на 50 %.

Дискусія відбулася у стінах департаменту соціальної політики під час засідання круглого столу за участі представників громадських організацій, що об'єднують учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти військовослужбовців.

Наразі на черзі в програмі стоїть 146 осіб. А отримали житло – 37 осіб.

Зміни у програмі стосуються права на першочергову участь у ній. Отож інваліди війни ІІІ групи, які були призвані на військову службу по мобілізації для участі в проведенні антитерористичної операції, а також члени сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти військовослужбовців для участі в програмі повинні також прожити у Луцьку останні 4 роки.

Обговорили й внесення змін до території, де повинне купуватися житло – тепер це виключно місто Луцьк.

Аби зменшити зловживання з боку учасників програми, тепер звертатимуть увагу на вартість метрів квардатних житла. Нині ця сума для співфінансування не повинна перевищувати 12 340 гривень. Якщо ж вартість метра квадратного більша цієї суми, то учасник програми повинен самостійно заплатити різницю між цінами.

Аби програма продовжувалася, потрібне відповідне фінансування, однак питання про її дофінансування не було у порядку денному. За словами очільника ГО "Луцька міська організація Спілки воїнів АТО Волині" Олега Кобилинського, йому пообіцяли, що рішення про дофінансування розглянуть на найближчій сесії міської ради.

Нагадаємо, що вже півроку на програму співфінансування житла не надходять кошти. Це зауважив депутат Андрій Покровський, який є ініціатором збільшення пайової участі для наповнення цієї програми грошима.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: АТОВЦІ ЛУЦЬКА ОБУРЕНІ ФІНАНСУВАННЯМ ПРОГРАМИ ПІДТРИМКИ УЧАСНИКІВ АТО

Надрукувати
мітки:
коментарів