Поділитись:

День Луцька можуть перенести на вересень

Середа, 11 липня 2018, 14:00
День Луцька можуть перенести на вересень

Луцька міська рада на липневій сесії буде вирішувати, чи переносити День міста Луцька.

Влада пропонує перенести святкування із серпня на другі вихідні вересня. Про це у Facebook повідомив депутат Павло Данильчук.

Із його слів, до рішення перенести День міста на вересень призвели результати опитування, яке тривало на сайті мерії. 46,5 % лучан підтримали цю пропозицію.

"Але для міста з понад 210 тис. населення – це абсолютно незначна кількість голосів: всього 153", – зауважив Данильчук. І додав, що не буде голосувати за цю ідею.

День Луцька можуть перенести на вересень

День Луцька можуть перенести на вересень

"Мені більше сподобалась пропозиція окремих лучан встановити офіційно такий день 28 липня, адже саме цього дня 1497 року (історично зафіксованого) Луцьк отримав магдебурське право", – пояснив депутат.

Нагадаємо: представники Волинської єпархії Української православної церкви Київського патріархату пропонують із серпня перенести святкування Дня міста Луцька на травень. Зокрема День Луцька хочуть святкувати 22 травня, бо саме в цей день віряни вшановують Святого Миколая, який є покровителем міста. Зараз День міста Луцька відзначають в найближчі вихідні до або після Дня Незалежності України.

Надрукувати
мітки:
коментарів