Поділитись:

Волинським аграріям обіцяють зменшити податковий тиск

Понеділок, 28 березня 2016, 21:11
Волинським аграріям обіцяють зменшити податковий тиск

Волинським аграріям можуть послабити податковий тиск і забирати у них половину податків замість 60 %.

Про це стало відомо сьогодні, 28 березня, під час оперативної наради в голови Волинської ОДА, – інформує Слово Волині.

Минулого тижня директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко працював у Міністерстві аграрної політики та продовольства України. Зокрема, 21 березня там заслухали звіт про специфіку регіонального агровиробництва на Волині та позитивно його оцінили. Відзначено було пропозиції щодо підтримки розвитку малих і середніх форм господарювання, що відображено в обласній програмі розвитку галузі до 2020 року.

Також посадовець взяв участь у нараді щодо розподілу сум ПДВ для аграріїв за участю представників Міністерств аграрної політики, економічного розвитку, Державної фіскальної служби та громадських організацій.

На цій нараді розглядались декілька варіантів внесення змін до законодавства щодо розподілу ПДВ. Серед яких – повернення до умов пільгового режиму 2015 року (саме цього просили свого часу аграрії), встановлення розподілу 75%/25%(більшість суми залишається у виробників, а решта – перераховується у бюджет) та рівний розподіл податку (50%/50%).

Останній варіант погодили в Міжнародному валютному фонді, як компромісний. Тож на ньому вирішили зупинитись й учасники обговорення.

Директор департаменту агропромислового розвитку зауважив, що це нововведення дозволить аграріям зберегти близько 40 мільйонів гривень, якщо рівень доходів буде таким же, як минулого року.

Надрукувати
мітки:
коментарів