Поділитись:

Vox populi. Що знають лучани про Волинську трагедію (фото)

Неділя, 08 липня 2018, 20:00

У ці дні Україна й Польща вшановують пам'ять жертв Волинської трагедії, яка сталася у часи Другої світової війни. Кожна з країн по-своєму тлумачить події 75-річної давності, а суперечки на цьому ґрунті й досі впливають на українсько-польські відносини, все більше ускладнюючи їх.

Сьогодні, 8 липня, президент Польщі Анджей Дуда взяв участь у святій месі в костелі Петра і Павла в Луцьку, а в польському селі Сагринь Президент України Петро Порошенко був присутній на відкритті Меморіалу пам'яті українців, які загинули від рук польських "селянських батальйонів" і підрозділів Армії Крайової у 1944 році.

Політики обох держав не можуть дійти згоди і з'ясовують, хто винен більше та хто постраждав сильніше під час трагічних подій тих років. А про те, що знають і що думають з цього приводу лучани, не політики, "Конкурент" запитав у містян.

Василь Андрійович:

Про Волинську трагедію чув. Зараз ніякого конфлікту немає. Є і в нас, що сусід сусіда не любить, то це ж нічого не значить. Мені, наприклад, і росіянин, якщо нормальний, то не ворог. Тож не всі вороги.

Галина:

Знаєте, я конкретно не розповім, але чула про Волинську трагедію. Зараз, я вважаю, є конфлікт між Україною і Польщею. Не між простим населенням, а на вищому рівні – між владцями.

Марія Йосипівна і Міля:

Про Волинську трагедію нічого не знаємо. Ми народилися вже після війни, то не знаємо. Кажуть, що зараз є конфлікт між Україною і Польщею, але чи правда це, не знаю. Думаю, що зараз вже немає конфлікту, там і діти українські навчаються. Моя онука вчиться в Кракові, то нічого такого не розповідала. Є деякі старі професори такі... Але зараз там вже все добре. Наші їздять туди, не виганяють нікого.

Юля:

Я читала про Волинську трагедію, але навряд чи зможу відтворити це. Зараз на фоні цього є конфлікт між Україною і Польщею. Саме він є одним з головних моментів, які зараз погіршують відносини між Україною і Польщею. Але то все політика "роздуває", так само як і мовний конфлікт та все інше.

Олег:

Про Волинську трагедію? "Різня" мається на увазі з поляками? Да, чув. Але я не в курсі, що там сталося. Знаю, що народи дружити повинні між собою. Це все політика. Звичайних людей це не повинно торкатися. Хай політики це вирішують на своїх рівнях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів