Поділитись:

Сніданок по-італійськи

Понеділок, 09 липня 2018, 07:40
Сніданок по-італійськи

Італійці, виявляється, кавомани ще ті. Хоча всі думають, що вони життя собі не уявляють без піци чи пасти, а виявилось, що хлібом не годуй – дай зранку запашної кави, чи ложкою позбирати пінку з капучино.

Прийнято вважати, що традиційний італійський сніданок варіюється в залежності від міста. Піца буде потім, а зранку – кава, всесвітньо відоме еспрессо або ж мак'ято ( просто додайте в каву молока). Аби підняти собі настрій зранку італійці люблять почати день з солоденького – якогось смачного тістечка.

Італійське тістечко Тірамісу

Інгредієнти:

300 гр. кондитерського печива

50 мл. міцної кави

10 гр. цукру

20 мл. мигдального лікеру (Амаретто)

Для крему:

400 гр. сиру Маскарпоне

50 гр. цукру

1 пак. ванільного цукру

20 мл. мигдального лікеру

200 мл. вершків (33%)

* Какао для посипання

Як приготувати

Глибоку форму застелити кондитерської папером і викласти щільно печиво.

Остиглий кави змішати з цукром і мигдальним лікером , отриманою сумішшю просочити печиво.

Для крему розтерти сир Маскарпоне, цукор, ванільний цукор і мигдальний лікер в однорідну масу, обережно додати збиті вершки і ще злегка промешать.

Готовий крем викласти на печиво і добре розрівняти.

Прикрасити дессерт можна какаових смужками. Для цього з паперу вирізати смужки шириною 3-4 см. Покласти їх по діагоналі на однаковій відстані і посипати какао, потім паперові смужки зняти, а дессерт поставити охолоджуватися (можна на ніч).

Застиглий Тірамісу винять з холодильника і обережно нарізати на порційні шматочки.

Надрукувати
мітки:
коментарів