Поділитись:

Видобувнику газу можуть погодити використання волинських надр

Понеділок, 28 березня 2016, 19:27
Видобувнику газу можуть погодити використання волинських надр

ПАТ "Укргазвидобування", яке зареєстроване у місті Києві, зобов'язалося перереєструватися у Волинській області у випадку, якщо отримає дозвіл на видобуток газу в регіоні.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів сьогодні, 28 березня, – повідомляє ІА Волинські Новини.

Відповідно до проекту рішення, члени профільної комісії проголосували за те, аби рекомендувати сесії облради погодити ПАТ "Укргазвидобування" надання надр у користування з метою геологічного вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі дослідно-промислової розробки родовищ з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) газу природного, конденсату, нафти Літинсько-Озерянської площі, розташованої на території Ковельського та Турійського районів.

Загальна площа ліцензійної ділянки становить 195,7 кілометрів квадратних. Своєю чергою, ПАТ "Укргазвидобування" у разі отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою надходження податків до місцевих бюджетів зобов'язалось провести реєстрацію підприємства у Волинській області.

Також здійснювати належну охорону надр, довкілля в межах ділянки надр, територій природно-заповідного фонду, водних об'єктів та земель водного фонду; забезпечувати приведення порушених земель у стан, придатний для використання; неухильно дотримуватись режиму охорони та використання територій об'єктів природно-заповідного фонду, територій водоохоронних зон і прибережних захисних смуг.

Підприємство обіцяє щорічно, протягом терміну дії спеціального дозволу, укладати з місцевими органами влади угоди на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання на пайових засадах об'єктів соціальної інфраструктури, шляхів місцевого значення та на заходи з охорони навколишнього природного середовища а також відшкодовувати збитки, заподіяні підприємствам, установам, організаціям, громадянам та довкіллю в установленому законодавством порядку.

Члени профільної комісії одноголосно підтримали проект рішення та рекомендували сесії проголосувати за нього.

Надрукувати
мітки:
коментарів