Поділитись:

У Луцьку презентували книгу рецептів для незрячих від відомої телеведучої (фото)

П'ятниця, 06 липня 2018, 15:15

У луцькій піцерії "Теревені" відбулася презентація книги Валентини Хамайко "Солодка неділя" шрифтом Брайля, яку надрукували у Braille studio.

Однак особливістю презентації була не лише книга, а й смачні страви, які приготували лучанки за рецептами телеведучої каналу "1+1".

Модератор заходу Віталій Ткачук, він розповів, що це перша кулінарна книжка, яка вийшла друком шрифтом Брайля на Волині.

"Ми хочемо показати, що незряча людина цілком самодостатня. Із 2009 року, коли почала існувати Генерація успішної дії у Луцьку, наша діяльність спрямована на те, щоб покращувати імідж незрячої людини. Хочемо показати незрячу людину не з позиції прохача, а як успішну і конкурентоздатну", – натхненно зауважив Віталій Ткачук.

Вперше книгу, яка має 50 примірників, презентували на "Книжковому арсеналі", Луцьк у черзі – другий.

Співкоординаторка Braille studio у місті Києві, лучанка Юлія Сачук розповіла, що минулого року, коли анонсували вихід самої книжки звичайним плоским друком, вона дуже захопилася цим. А згодом, коли купила книгу, напівжартома у Валентини Хамайко спитала, чи можна видати таку книгу і шрифтом Брайля аби незрячі господині й господарі, могли також спробувати. Телеведучій сподобалася така ідея і вона дала дозвіл.

Свою чергою бізнесмен та засновник мережі піцерій "Теревені" Богдан Базилюк зауважив, щойому приємно олучатися до такої гарної справи.Варто нагадати, що у закладі є меню, яке надруковане шрифтом Брайля і це значно допомагає незрячим відвідувачам у виборі страв.

На презентації також був присутній голова Просвітницького відділу Волинської єпархії УПЦ протоієрей Валентин Марчук із дружиною.Він зауважив, що покине навчився читати таким шрифтом, однак розуміє важливість видавання таких книг. Також додав, що зовсім скоро завдяки співпраці із Braille studio вийде ще одна книга, яка матиме духовний зміст.

Дегустація смачних десертів Наталії Зайчківської та Валентини Мельник пройшла успішно – випічка сподобалася усім присутнім.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів