Поділитись:

Скільки можуть вторгувати за книгарню "Освіта"

П'ятниця, 06 липня 2018, 13:37

136 тисяч гривень або трохи більше 5 тисяч доларів – така стартова ціна двох приміщень на 260 квадратів у центрі Луцька.

Про їхній продаж заговорили у міській раді. Продаватимуть згідно з новим законодавством, – йдеться у сюжеті 12 каналу.

У міськраді запевняють, приміщення обох магазинів – єдині вільні в центрі міста. А тому їх можна дорого продати. Таку пропозицію зокрема висловив депутат міськради Сергій Була. Однак від будь-яких коментарів щодо цього питання відмовився. Тим часом Алла Грабко каже, що балансова вартість приміщення "Освіти" – 28 тисяч гривень. Саме з цієї суми, а не з мільйонів, про які говорили депутати, імовірно, розпочнеться боротьба за приміщення на аукціоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКУ БУНТ ПРОТИ ЗАКРИТТЯ НАЙСТАРІШОЇ КНИГАРНІ МІСТА (ФОТО)

Така невисока ціна пов'язана з тим, що остання оцінка приміщення відбулася ще в 60-х роках минулого століття: коли тільки-но звели будинок. З того часу вартість лише знижується. А поки "Освіта" продовжує працювати. Директорка книгарні Оксана Грінченко запевняє: до неї з міськради ніхто не звертався. А про намір продати нерухомість, яку вони займають вже майже 60 років, дізналася зі ЗМІ.

Рішення про приватизацію нерухомості у міськраді не ухвалювали. Проте окремі депутати вже навіть називають конкретні цифри від продажу "Освіти" разом з іншою книгарнею, що розташована по-сусідству, – "Планетою". Так, радник міського голови Ігор Поліщук прогнозує 8 мільйонів гривень надходжень до бюджету від продажу обох приміщень. Ріелтори ж кажуть про ринковою ціну на ці приміщення від 10 до 20 мільйонів гривень, або від 400 до 800 тисяч доларів.

Надрукувати
мітки:
коментарів