Поділитись:

Головний прокурор Волині прокоментував свій "голос" за відставку Сакварелідзе

Понеділок, 28 березня 2016, 17:29
Головний прокурор Волині прокоментував свій

На зустрічі з активістами, які зібралися біля обласної прокуратури з вимогою відставки Генпрокурора Віктора Шокіна, головний прокурор Волині Дмитро Чепіжак пояснив, чому підписав лист із проханням відправити у відставку заступника Генпрокурора України Давида Сакварелідзе.

Зі слів посадовця, таким чином він висловив свою думку, що робочі питання прокуратури не повинні вирішуватися шляхом мітингів та протестів, – повідомляє ІА Волинські Новини.

"В ГПУ заплановане скорочення відповідних відділів, які підпорядковуються Сакварелідзе. Не погоджуючись із цим, заступник прокурора організував мітинг із залученням громадськості, що вони не згодні зі скороченням. Я виступаю за те, щоб такі питання вирішувалися в законний спосіб. Я підписав цього листа тільки з тих мотивів, що питання службові, які виникають у органах прокуратури між керівниками та підлеглими не можуть вирішуватися у спосіб страйків, мітингів. Інакше у нас буде хаос. Я вважаю неприпустимим спілкування такого роду керівника і підлеглого. За таким сценарієм я мав би зібрати 137 прокурорів, яких скоротили, і повезти їх у Київ на пікет", – пояснив прокурор.

Дмитро Чепіжак розповів, що після протесту під ГПУ за участю Сакварелідзе, обласні прокурори порадились в телефонному режимі, і один з них підготував це звернення. Щоправда, хто саме написав текст листа Дмитро Чепіжак не сказав. Лист прийшов електронним зв'язком на офіційну пошту прокуратури Волині. "Я його підписав і тим же електронним зв'язком відправив ініціатору", – повідомив він.

З чиєї пошти був надісланий текст листа для підпису, в прокуратурі Волині пообіцяли оприлюднити згодом на сайті.

Нагадаємо, заступника Генерального прокурора України і прокурора Одеської області Давида Сакварелідзе призначили керівником сторони обвинувачення у справі підозрюваних у хабарництві колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця і екс-заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України (ГПУ) Володимира Шапакіна.

Та заплановане на сьоме березня перше судове засідання у справі "діамантових прокурорів" перенесли на 10 березня через неявку представників звинувачення, про що у Давида Саквалерідзе вимагали пояснень. У своєму листі, направленому суду, обвинувачі пояснили неявку тим, що сьмого березня в Україні офіційно оголошено вихідним днем.

Через справу "діамантових прокурорів" виник конфлікт між генпрокурором Віктором Шокіним та його заступником Віталієм Каськом, який закінчився відставкою заступника. А Давид Сакварелідзе повідомив, що один з "діамантових прокурорів", екс-заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць, ймовірно, був водієм глави ГПУ Віктора Шокіна.

До слова, перший заступник Генерального прокурора Юрій Севрук звинуватив Давида Сакварелідзе в приховуванні більше 2 мільйонів доларів, виділених США у рамках реформи прокуратури. А декого з людей з команди Сакварелідзе планують звільнити з лав прокуратури.

Це відверте протистояння між Шокіним та Сакварелідзе переросло в мітинг під стінами ГПУ, в якому взяв участь заступник генпрокурора. Такі дії прокурора ГПУ повважала незаконними. А народні депутати, обрані від Одеської області, та керівники більшості обласних прокуратур України підписали лист до Генпрокуратури, в якому вимагають звільнити Давида Сакварелідзе з посади заступника генпрокурора та очільника прокуратури Одещини.

Серед підписантів згаданого листа, як вже зазначали, є й прокурор Волині Дмитро Чепіжак, якого за ці дії активісти вже охрестили "другом діамантових прокурорів".

Підписали це звернення ГО "Автомайдан україни", Спілка воїнів АТО Волині", ВОГО "Батьківщина молода" та Центр допомоги учасникам АТО у Волинській області.

Надрукувати
мітки:
коментарів