Поділитись:

Волинському гірнику, який страйкував під землею, стало зле

Середа, 04 липня 2018, 09:54
Волинському гірнику, який страйкував під землею, стало зле

Гірникові шахти №10 "Нововолинська" Миколі Ковальчуку, який дві доби перебував під землею, вимагаючи погашення заборгованості із виплати заробітної плати за три місяці, стало зле.

Про це повідомив голова Конфедерації вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

У ніч на 4 липня після блювоти у чоловіка почалася кровотеча. На копальню терміново прибули медики з гірничо-рятувальної служби, після чого Миколу Ковальчука було доправлено в хірургічне відділення медичного закладу.

Нагадаємо: 2 липня гірники першої зміни шахти №10 "Нововолинська" відмовилися підійматися на поверхню. Згодом до них приєдналися колеги з інших змін. До такого кроку вони змушені вдатися через заборгованість із заробітної плати, яка вже становить три місяці. Із шахтарями не розрахувалися за квітень, травень і червень. Окрім погашення заборгованого, протестувальники вимагають виділення коштів на добудову копальні.

Заборгованість із заробітної плати є не тільки перед гірниками шахти №10 "Нововолинська", а й інших державних підприємств, у деяких частково навіть за 2016 і 2017 роки. Загальна сума боргу сягнула вже 1,1 мільярда гривень.

Учора Михайло Волинець мав розмову з виконувачем міністра фінансів Оксаною Маркаровою, яка повідомила, що погодила перерозподіл коштів із статті реструктуризації (закриття шахт) на виплату зарплати гірникам. А це – 220 мільйонів гривень.

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024