Поділитись:

В Україні змінили акцизні марки для тютюну

Середа, 04 липня 2018, 08:19
В Україні змінили акцизні марки для тютюну

З 1 липня почали діяти нові зразки марок акцизного податку для тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва.

Нововведення не стосуватимуться маркування сигарет з фільтром та без фільтра, а також цигарок. Тобто марками будуть маркуватися сигарили, сигари, тютюн кальянний, жувальний тощо, – інформують фіскали.

Тепер розпізнати тютюнові вироби за видами можна буде так:

  • тютюнові вироби вітчизняного виробництва (сигарети з фільтром та сигарети без фільтра, цигарки) маркуватимуться маркою акцизного податку виготовленою у зеленій кольоровій гамі;
  • імпортного виробництва (сигарети з фільтром та сигарети без фільтра, цигарки) – у синій;
  • тютюнові виробів вітчизняного виробництва (інші тютюнові вироби – сигари, сигарили, тютюн кальяний, жувальний тощо) – помаранчевій;
  • імпортного виробництва – бордовій.

Введення марок нового зразка дасть змогу уникнути маніпулювання з наклейкою марок акцизного податку, призначених для одного виду тютюнових виробів (сигари, сигарили) на інші, з більшою ставкою податку (сигарети).

"Введення марок нового зразка дасть змогу уникнути маніпулювання з наклейкою марок акцизного податку призначених для одного виду тютюнових виробів (сигари, сигарили) на інші, з більшою ставкою податку (сигарети)", – йдеться у повідомленні.

Щодо марок попереднього зразка, повідомляється, що вони будуть застосовуватись у виробництві до їх повного використання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ДВОХ РАЙОНАХ ВОЛИНІ НЕЗАКОННО ПРОДАВАЛИ АЛКОГОЛЬ І ЦИГАРКИ

Надрукувати
мітки:
коментарів