На Волині банда шахраїв "розвела" покупців сільгосптехніки на мільйон гривень (фото)

Понеділок, 02 липня 2018, 12:40

На Волині члени організованої злочинної групи шахраїв ошукали громадян на понад 1,1 мільйона гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Чотирьох спритників, у тому числі організаторку групи – 32-річну лучанку, підозрюють у понад 20 епізодах шахрайських дій під час укладання з фізичними особами договорів фінансового лізингу.

Члени ОЗГ, повідомляючи, у тому числі через мережу Інтернет, потенційним клієнтам неправдиву інформацію про надзвичайно низьку вартість сільськогосподарської техніки, спонукали громадян до укладення фіктивних договорів фінансового лізингу та необхідності перерахування грошових коштів у сумі від 25 до 243 тис. грн авансу. Після цього вони підробляли договори, змінюючи вартість транспортних засобів.

Громадяни ж, перерахувавши на рахунки компанії гроші, техніки так і не дочекалися.

Зловмисників – трьох жінок та чоловіка – затримали 11 травня 2018 року. В ході проведення обшуків у офісних приміщеннях та помешканнях затриманих вилучили бланки фіктивних договорів фінансового лізингу та інші документи компаній і відповідне обладнання, за допомогою якого вчинялися шахрайські дії.

З'ясувалося, що жертвами шахраїв стали не лиш волиняни, а й мешканці інших регіонів України. Потерпілим завдано матеріальну шкоду на загальну суму 1 млн. 127 тис. грн.

Членам організованої злочинної групи повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень.

Триває досудове розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПСЕВДОПРАЦІВНИК БАНКУ "РОЗВІВ" ВОЛИНЯНКУ НА 15 ТИСЯЧ