На Волині крадуть трансформаторну оливу, щоб заправляти мотопомпи?

Понеділок, 28 березня 2016, 11:43

На Волині набули поширення крадіжки трансформаторної оливи, найбільш масштабні правопорушення зафіксовані в Ковельському районі.

У поліції припускають, що трансформаторну оливу крадуть для того, щоб заправляти нею мотопомпи, за допомогою яких добувають бурштин. Про це розповів 28 березня під час оперативної наради у голови Волинської ОДА виконувач обов'язків заступника начальника ГУ Національної поліції у Волинській області Сергій Козак.

Він зауважив, що найбільш "кричуща" ситуація з крадіжки оливи спостерігається в Ковельському районі. В одному із сіл було вкрадено 210 кілограмів оливи, а люди, які живуть неподалік трансформаторної підстанції, сказали поліції, що нічого не бачили.

В селищі міського типу Голоби також вкрали 120 кілограм олив. І тут жителі промовчали.

"Крадену оливу можуть використовувати в помпах, які задіюють під час видобутку бурштину. Тобто її розбавляють дизпаливом і цією сумішшю заправляють мотопомпи", – сказав Сергій Козак.

Однією з вагомих причин, через які поліції не вдається розкрити крадіжки, правоохоронець називає великий проміжок часу, який минув з часу прецеденту.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик звернувся до працівників "Волиньобленерго", щоб вони повідомили жителів, що місцева влада готова стимулювати людей, які допоможуть розкрити ці злочини і повідомлять в поліцію все, що знають про крадіжки трансформаторної оливи.