Поділитись:

Пустовіт хоче "доопрацювати" Рачкова і Кицю

Субота, 30 червня 2018, 08:00
Пустовіт хоче

Представники кількох фракцій у Луцькій міській раді розповіли про своє ставлення до того, що з міськвиконкому планують вивести Олександра Рачкова та Андрія Кицю.

Під час сесії в.о. міського голови Григорій Пустовіт сказав, що відправив на доопрацювання рішення про виведення зі складу виконкому Олександра Рачкова та Андрія Киці. Про це він заявив з трибуни 27 червня під час сесії Луцькради.

Журналіст ІА "Конкурент" вирішив дізнатись, що ж стало причиною такого рішення. Адже зовсім нещодавно Григорій Пустовіт у коментарі виданню говорив про те, що Рачкова та Кицю потрібно вивести з виконкому, оскільки вони вже не є заступниками міського голови. Хоча якщо Олександр Рачков написав заяву на звільнення з посади заступника не так давно (після того, як його затримали на отриманні хабаря), то Андрій Киця склав повноваження заступника ще в квітні минулого року.

"Це питання відправили на доопрацювання. В якому вигляді доопрацюємо, в такому будемо і розглядати. Це називається до-о-пра-цю-ва-ння, як я вам зараз щось скажу? Як ми зберемося і будемо радитись з депутатами, з керівниками фракції, заступниками, з комісіями і будемо чути якісь пропозиції", – сказав Григорій Пустовіт.

Голова фракції Свобода" Микола Федік зазначив, що перед сесією на засіданні комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту (де він є головуючим, – К.) він озвучив Пустовіту свої пропозиції з цього приводу. Зокрема пропозиції стосувались того, щоб не розглядати цих двох кандидатур (Рачкова і Киці – К.) в одному рішенні, а розділити це питання на два окремі проекти рішень.

"Перше – це вивести з комісії пана Рачкова, тому що я розумію, що цьому передували події в міській раді, які були декілька сесій тому. Логічно, що після тих всіх речей його потрібно вивести з виконкому. Щодо виведення з членів виконавчого комітету Киці, думаю, що це якісь суб'єктивні причини, які є в Пустовіта. Адже об'єктивних причин для виведення Киці зі складу виконкому я не бачу", – сказав Микола Федік.

Представник фракції "Самопоміч" у Луцькраді Юлія Вусенко зауважила, що коли апелюють, що Рачкова вводили як заступника міського голови і його треба вивести тепер, то в нас є ще декілька кандидатур, які треба було б вивести з виконкому. Наприклад, член виконкому Ігор Муковоз (екс-начальник Луцького МВ УМВС, – К.)

"Мене як лучанку обурює, що під час розгляду питань на виконкомі немає думки очільників поліції. Щодо Киці, то з ним відбувається стандартна політична розправа. Думаю, всім це зрозуміло, хто більш-менш відстежує політичний процес в місті", – сказала Юлія Вусенко.

Вона зауважила, що якби Андрія Кицю хотіли вивести зі складу виконкому через те, що він уже не є заступником міського голови, то зробили б це ще рік тому, коли він звільнявся з тієї ж посади заступника.

"Просто Киця тоді мав іншу позицію або не декларував її відкрито, тому він тоді їм (нинішній владі Луцька, – К.) підходив як член виконкому, а зараз – ні", – додала Юлія Вусенко.

Голова фракції "Народний контроль" у Луцькій міській раді Павло Данильчук сказав, що оскільки питання про виведення із виконкому було зняте з розгляду 43-ї сесії, то буде очевидно, чи розглядатимуть це питання на наступній сесії.

"Я взагалі не підтримую, як змінюють виконком за політичними вподобаннями", – зазначив коротко очільник фракції.

Представник фракції "Батьківщина" Андрій Козюра повідомив у коментарі виданню, що фракція формує свою позицію з того чи іншого питання під час фракційного засідання, ознайомившись з проектом рішення.. Однак їхня фракція не засідала і не обговорювала цей проект рішення. Ба більше, його зняли з розгляду порядку денного.

Надрукувати
мітки:
коментарів