Поділитись:

Оновлення луцького РАЦСу: варто чи ні

П'ятниця, 29 червня 2018, 10:45

У Луцьку готуються до ремонту Палацу урочистих подій.

Пам'ятку архітектури місцевого значення планують реконструювати і відкрити тут філіал Центру надання адміністративних послуг, – йдеться у сюжеті Волинської дирекції НСТУ.

Фотохудожник Віктор Чухрай проти перетворення РАЦСу на філіал ЦНАПу.

"Я думаю, нема нічого дурнішого, ніж перетворити шикарний архітектурний об′єкт із хорошим інер′єром. Це просто пам′ятка для екскурсій", – зазначив він.

Влада Луцька вже обрала проект, за яким реконструюють РАЦС. Переможцем конкурсу проектів стала одна з одеських фірм. Над будівлею планують звести ще одиин поверх, повністю реконструювати внутрішні приміщення.

"Окремо з обох боків будуть два ліфти, щоб могли пересуватися маломобільні групи населення. Плануємо, що 1-2 поверхи – це буде фронт-офіс, 3, 4 і 5 – це будуть бек-офіси виконавчих органів міської ради. 33-й квартал – це густонаселений район, і мешканцям буде значно простіше замовити послуги", – розповіла директор ЦНАПу Лариса Карп′як.

Попередня сума реконструкції – 80 мільйонів гривень. Це будуть кошти Державного фонду регіонального розвитку. Із місцевого бюджету – лише 10 %.

Палац урочистих подій – пам′ятка архітектури і містобудування. Його проектував Володимир Мороз. Він каже, що представники влади не зверталися, аби узгодити з ним проект реконструкції РАЦСу.

За законом погодити ремонтні роботи повинне обласне управління культури. Їх погодили, але в межах тієї споруди, яка є. Із самим проектом в управління ніхто не звертався і на узгодження його не подавав.

Зараз шукають приміщення, де можна було б тимчасово переселити РАЦС під час його ремонту. Своює чергою у РАЦСі кажуть, що із переселенням послуги паралізують на 3-4 місяці.

До слова, нещодавно перед приміщенням РАЦСу зрізали останню блакитну ялинку.

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
15:34
26 березня 2024
16:46
12:02
25 березня 2024
24 березня 2024