Поділитись:

У Луцьку на Старому ринку частину торгових рядів заберуть під парковки

Середа, 27 червня 2018, 13:54
У Луцьку на Старому ринку частину торгових рядів заберуть під парковки

У торгових рядів на Cтарому ринку, які розмістились на землі з цільовим призначенням під парковку, заберуть статус ринку, а підприємцям рекомендуватимуть підшукати інше місце для торгівлі.

Про це йшлося 27 червня під час сесії Луцькради.

Депутат Андрій Покровський зазначив, що в проекті рішення потрібно дати якісь гарантії людям і передбачити перехідний період для підприємців. Він запропонував дати терміни підприємцям, за які вони зможуть підшукати нове місце для торгівлі і виїхати з попереднього місця.

"Ідучи сьогодні на сесію, я бачив мітинг. Там вийшли підприємці з двох ринків. Є люди, які незадоволені. Тому вважаю, що два чи три місяці перехідного періоду саме для них можна буде зробити. Тому маємо вказати в рішенні, що до такого-то числа певного місяця ділянка має бути звільнена", – сказав Андрій Покровський.

Депутат Олександр Козлюк сказав, що в 2009 році була стихійна торгівля по вулиці Замковій та Левчанівської.

"Частина цієї торгівлі розмістилась на автопарковці підприємця Пахолка. Однак надання статусу ринку не надавало їм аргументів на встановлення цих торгових рядів", – сказав Олександр Козлюк, пояснивши, що вони не виселяють підприємців, а приводять ділянку у відповідність до норм чинного законодавства. Адже цільове призначення ділянки під парковку не відповідає тому, що зараз на ній є. Статус ринку діятиме до 1 липня.

Представник асоціації "Бізнес Волинь" Ігор Дильов зауважив, що люди бояться незрозумілих дій міської влади. Слово, що вони не будуть їх зачіпати, нічим не підкріплене.

"Жодних репресивних дій комісія не застосовувала до підприємців", – сказав Олександр Козлюк.

Підприємець Тетяна Біскуп зазначила. що варто депутатам подумати, чи на часі в такому вигляді проект рішення.

Депутат Юлія Вусенко зауважила, що люди хочуть почути від влади, що їм робити і куди іти.

Андрій Покровський запропонував термін інформування підприємців перенести з 5 липня хоча б на 1 вересня, аби дати хоч трохи часу підприємцям для переїзду з парковки.

"Якщо 5 липня ми проінформуємо, то значить, що виконком, який відбудеться в липні, буде вже приймати рішення про демонтажі. Дайте цим людям інформацію – це величезна різниця", – сказала Юлія Вусенко.

Депутат Костянтин Петрочук вважає, що насправді в підприємців буде час, аби знайти нове місце для торгівлі.

Пропозицію не підтримали. Однак саме рішення про зміну статусу ринку підтримали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПІДПРИЄМЦІ З ЦЕНТРАЛЬНОГО РИНКУ МІТИНГУЮТЬ ПІД ЛУЦЬКРАДОЮ

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 квітня 2024
30 березня 2024
24 лютого 2024
11:02
08 лютого 2024
27 січня 2024
27 травня 2023
21 квітня 2023
23 березня 2023
16 березня 2023
02 березня 2023