Поділитись:

На Волині заготівля чорниці додала майже мільйон гривень ренти

Четвер, 28 червня 2018, 08:22
На Волині заготівля чорниці додала майже мільйон гривень ренти

З початку сезону заготівлі до місцевих бюджетів Волині сплатили майже 920 тисяч гривень рентної плати за спецвикористання дикорослої продукції.

Про це повідомляє відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

Сума отриманої громадами ренти від заготівлі перевищує минулорічні показники у 8 разів. Втім, прогнозувати такий же фінансовий ріст за підсумками чорничного сезону поки зарано через нестійкі погодні умови, – наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

"Однак на часі для кожного керівника місцевого самоврядування уважно проаналізувати діяльність заготівельників на території громади з тим, щоб переконати їх сплачувати всі податки. Саме з початком заготівлі стратегічно важливої для області чорниці та іншої дикорослої продукції керівники органів місцевої влади повинні подбати про легальну діяльність представників підприємництва, які є учасниками сезонного заготівельного бізнесу", – наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Серед визначених законом податкових платежів, що повинні поповнити бюджети всіх рівнів, – рентна плата за спецвикористання лісових ресурсів, ПДФО та єдиний податок. Переважна сума від їх надходжень зараховується до бюджетів громад.

"Не втратити можливість залучити до місцевих бюджетів додаткові вагомі надходження – під силу кожному лідеру територіальної громади за умови конструктивного діалогу з бізнесом, представники якого здійснюють заготівлю ягід та грибів з комерційною метою", – підкреслила Світлана Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА ВОЛИНІ ТРИВАЄ СЕЗОН ЯГІД: ПОРАДИ СПОЖИВАЧАМ

Надрукувати
мітки:
коментарів