Волинські активісти біля обласної прокуратури вимагатимуть відставки Шокіна

Понеділок, 28 березня 2016, 10:21

Волинські активісти біля Прокуратури Волинської області вимагатимуть звільнення Віктора Шокіна, припинення тиску "діамантових прокурорів" та обрання нового незалежного генпрокурора.

Акція відбудеться сьогодні, 28 березня о 12:00 годині. Про це повідомляють активісти на сторінці "Штаб Луцьк. Автомайдан України" у мережі Facebook.

"28 березня, в понеділок, о 12.00 біля Прокуратури Волинської області (вулиця Винниченка, 11) відбудеться акція з вимогою звільнення Шокіна, припинення тиску на прокурорів команди Сакварелідзе та вибору кандидатури нового незалежного генпрокурора", – сказано у повідомленні.

"Ряд обласних прокурорів написали листа до Шокіна з вимогою звільнити Сакварелідзе за те, що він написав про необхідність вийти на підтримку прокурорів, яких зараз звільняють. Серед переліку цих прокуратур, є й підпис прокурора Волинської області Дмитра Чепіжака. Фактично, прокурори, які підписалися, заявили про свою підтримку дій Шокіна та діамантових прокурорів", – інформують активісти.

"Разом з тим, аналогічні акції пройдуть у Києві, Харкові, Черкасах, Львові, Тернополі та Житомирі", – анонсують автомайданівці.