Поділитись:

Лучанин створив найменший автомобіль в Україні (відео)

Вівторок, 26 червня 2018, 10:00
Лучанин створив найменший автомобіль в Україні (відео)

Лучанин Микола Лисенко спроектував і за півроку склав автомобіль вагою менше трьохсот кілограмів. Машину чоловік назвав "Люльколітом", бо змайстрована вона на базі мотоколяски.

З дитинства Микола Лисенко реконструював велосипеди, а коли виріс захотілося чогось глобальнішого. Тепер у своєму гаражі на околиці Луцька чоловік буває майже щодня. Каже, що любов до техніки, то заслуга його батька, – йдеться у сюжеті телеканалу "2+2".

Мотоциклетну люльку Микола придбав за 500 гривень. Підійшла лише одна, особливої моделі. Двигун розмістився ззаду, спереду місце для багажу. На 100 кілометрів ходу техніка бере менше 2 літрів пального, жваво набирає хід і на старті може дати фору навіть автомобілю.

На дороги зі жвавим рухом автомобіль виїздить не часто, бо поки не зареєстрований. Частіше дивує членів гаражного кооперативу та мешканців сусідніх вулиць. Наступним апґрейдом міні-авто стане приварювання захисних дуг та модернізація салону. А от у назві змін точно вже не буде.

"Спочатку хотілося назвати за назвою люльки – "Спутнік", а тато каже: "Давай "Люльколіт". Це гумор: покататися, здивувати", – розповідає Микола Лисенко.

Тепер Микола зі своїм "Люлькольотом" часті гості технічних заходів. На них, крім міні-авто, бере із собою і експортний варіант відреставрованої "Волги".

Микола придбав авто у стані брухту. Значну роль відіграла любов до машини із плавними лініями. На відновлення "Волги" пішов не один рік. Однак тепер вона королева доріг, яка збирає на собі сотні поглядів. Микола каже: "Волга – тачка для душі, а "Люльколіт" – для драйву".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК ПІДВОДОЮ: У ЛУЦЬКУ ТРОЛЕЙБУС ЗДІЙСНИВ НЕБЕЗПЕЧНИЙ МАНЕВР (ВІДЕО)

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 квітня 2024
10 квітня 2024
08 квітня 2024
07 квітня 2024
04 квітня 2024
27 березня 2024
26 березня 2024
23 березня 2024
21 березня 2024