На Волині – найнижчі ціни на сало

Понеділок, 25 червня 2018, 10:16

Загалом на Волині посередні ціни на продукти.

Найбільше перевагами низьких цін користуються жителі Тернопільщини, де п'ять соціальних продуктів мають найнижчу ціну серед усіх інших областей. Друге місце за Запорізькою областю – 4 позиції, третє та четверте місця ділять Рівненська та Харківська області – по 3 позиції з найнижчою вартістю в кожній, – пише генеральний директор і засновник Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко у Facebook.

З п'ятого по дев'яте місця посідають Дніпропетровська, Донецька, Миколаївська, Одеська й Чернівецька області – по 2 позиції в кожній. З десятого по шістнадцяте місця ділять Волинська, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Полтавська, Сумська, Чернігівська області – по 1 найменуванню. От в регіонах із 17 по 25 місце немає жодної позиції продуктів із найнижчою ціною. Це Вінницька, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська області та місто Київ.

  • У Тернопільській області найнижчі ціни на такі продукти: житній хліб – 13,5 грн/кг, а середній показник по Україні – 16,1 грн; макаронні вироби – 13,2 грн/кг, середня по країні – 15,4 грн; гречані крупи – 15,3 грн/кг, а в Україні – 17,4 грн; крупи ячні – 8,5 грн/кг, а середня ціна – 10,3 грн; вершкове масло – 34,1 грн за 200 гр, середня вартість в Україні – 36,4 грн.
  • На Запоріжжі вартість рису складає 21,1 грн/кг, а середній показник в Україні – 23,4 грн; капуста коштує 9,8 грн/кг, у той час, як середній цінник – 12,3 грн; буряк – 10,1 грн/кг, а по Україні – 12,6 грн; морква – 11,7 грн/кг, а середня в країні – 13,7 грн.
  • У Рівненській області найдешевші: сметана – 48,7 грн/кг, середня ціна по Україні 52,7 грн; яйця – 20,3 грн за десяток, у той час як середня вартість в Україні 24,2грн; картопля – 5,5 грн/кг, середня – 7,5 грн.
  • На Харківщині: філе куряче – 85,4 грн/кг, а середньостатистична – 89,9 грн; вершкове масло – 34,1 грн за 200 гр, по Україні – 36,4 грн; олія соняшникова – 32,9 грн за літр при середній ціні по країні – 34,4 грн.
  • Дніпропетровщина: борошно пшеничне – 8,7 грн/кг, а середній цінник по країні 9,9 грн; пшоно – 16 грн/кг, Україна – 17,9 грн.
  • Донеччина: яловичина – 101,7 грн/кг, у той час, як середньостатистична – 124,5 грн; свинина – 101,8 грн/кг при середній в країні – 115,1 грн.
  • Миколаївщина: батон – 9,5 грн за 500 г, середня в країні – 10,9 грн; цукор – 12,8 грн/кг, при середній вартості – 14,8 грн.
  • Одещина: пшеничний хліб із борошна першого ґатунку – 11,8 грн/кг, а середньостатистична українська – 15,3 грн; морожена риба – 62,8 грн/кг, середня в Україні – 69,6 грн.
  • Чернівецька область: молоко – 18,7 грн/кг при середній ціні в Україні – 22,1 грн; яблука – 18,7 грн/кг при середній – 21,9 грн.
  • У Волинській області найдешевше сало – 43,6 грн/кг при середньостатистичному показнику в Україні 68,8 грн.
  • У Кіровоградській – варені ковбаси – 65,9 грн/кг при середньому показнику 87,3 грн.
  • У Луганській пшеничний – хліб із борошна вищого ґатунку – 15,1 грн/кг, а середній показник в Україні 19,3 грн.
  • У Львівській – тушки курячі – 51,1 грн/кг, а по Україні – 54,8 грн.
  • У Полтавській – цибуля – 5,5 грн/кг, а середня – 6,6 грн.
  • У Сумській – сири м'які – 78,6 грн/кг при середній вартості – 89,9 грн.
  • У Чернігівській – манна крупа – 10,6 грн/кг при середньому показнику – 12 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНЬ – У ТОП-5 РЕГІОНІВ, ДЕ НА ЗАРПЛАТУ МОЖНА КУПИТИ НАЙМЕНШЕ БІЛОГО ХЛІБА (ІНФОГРАФІКА)