Поділитись:

Будуєш церкву – думай про безхатьків: у Луцьку пропонують зміни

Середа, 20 червня 2018, 13:38
Будуєш церкву – думай про безхатьків: у Луцьку пропонують зміни

У Луцьку запропонували облаштувати при храмах приміщення нічного перебування, центри реінтеграції, соціальні готелі для безхатьків.

Відповідну петиції зареєстрували 20 червня.

Як йдеться у петиції, у Луцьку діє схожий центр при церкві "Фіміам", але щоб потрапити туди, необхідно пройти певні процедури, а це не завжди можливо.

"До того ж ті заклади, які є, працюють здебільшого в зимовий період. Хоча й цієї зими ми не вберегли мінімум 5 життів бездомних людей, які просто загинули на морозі", – зазначили у документі.

Згідно із повідомленням, установи для бездомних осіб при храмах можуть мати різну форму: будинки нічного перебування, центри реінтеграції, соціальні готелі тощо. Найбільш ефективний спосіб повернути людину в суспільство – забезпечити постійними житлом і роботою.

"У кількох містах України є такі місця для перебування безхатьків. Але їх менше сотні. Є вони і за кордоном – і це нормальна практика, досвід описаний в інтернеті. У нас же поки такі люди "мусолять" очі іншим лучанам, створюють "проблеми" поліції, медикам, соцпрацівникам. З ними неможливо розібратись, бо всі "футболять" цю проблему, мовляв, самі винні, таке законодавство, є процедури тощо", – сказано у петиції.

Отож, пропонують дозвіл на будівництво церков видавати за умови, якщо забудовники створять приміщення для перебування безпритульних.

Аби петицію розглянули органи влади, вона повинна набрати не менш ніж 300 голосів. До завершення голосування залишилося 14 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів