Поділитись:

Гунчик залишив Савченку більше хорошого, ніж поганого: рейтинг губернаторів

Вівторок, 19 червня 2018, 20:30
Гунчик залишив Савченку більше хорошого, ніж поганого: рейтинг губернаторів

Видання "Ділова столиця" склало традиційни рейтинг губернаторів за 1-й квартал 2018 року.

Екс-губернатор Волині Володимир Гунчик і чинний голова ОДА Олександр Савченко ділять в рейтингу одне місце – 9.

Із 23 березня Волинську ОДА очолює Олександр Савченко. Його попередник Володимир Гунчик (3,5 бала) залишив йому спадок, в якому хорошого трохи більше, ніж поганого, – пише видання.

Якщо говорити про хороше, то передусім треба згадати третє місце області за новобудовами. Загальна площа введених в експлуатацію квартир в першому кварталі становила 84 кв. м на 1 000 жителів. Це майже вдвічі більше за середньоукраїнський показник. За цим критерієм Волинь поступилася тільки традиційним лідерам: Київській області і Києву.

Але якщо на Київщині та в Києві прийом нового житла в січні-березні характеризувався спадом – відповідно на 16,4 і на 7,2% в порівнянні з першим кварталом 2017 р., то на Волині спостерігалося істотне зростання – на 22,2 %.

Гунчик залишив Савченку більше хорошого, ніж поганого: рейтинг губернаторів

Також важливе потрапляння Волині в шістку лідерів за обсягом освоєних капітальних інвестицій на душу населення. Можливо, це посприяє збільшенню числа робочих місць. Проблема зайнятості стоїть в області дуже серйозно. Волинь разом з Рівненською та Кіровоградською областями має найвищий в Україні рівень безробіття населення працездатного віку – 12,6 %, що більш ніж на чверть перевищує середньоукраїнський рівень (9,9 %). В цьому році починають спостерігатися позитивні зрушення. За динамікою чисельності штатних працівників Волинь вийшла на друге місце після Києва, показавши в першому кварталі зростання на 3,3 %, а за підсумками січня-квітня – на 3,4 %, тоді як в середньому в Україні зафіксовано скорочення на 0,1 % .

Серед негативів області, крім високого безробіття, фіксують потрапляння Волині в п'ятірку регіонів з найвищою смертністю і найнижчими темпами зростання роздрібної торгівлі.

Торік Володимир Гунчик був на 7-му місці.

Надрукувати
мітки:
коментарів