Поділитись:

На Волині легальна праця принесла бюджету майже півмільярда гривень

П'ятниця, 15 червня 2018, 15:40

Понад 1,4 мільярда гривень єдиного внеску спрямували волинські працедавці на соціальні потреби держави за підсумками січня-травня 2018 року.

Сума перевищує минулорічні показники на 345,1 мільйона гривень, – інформує ГУ ДФС у Волинській області.

"Ріст сплати єдиного внеску на 32 відсотки проти фактичних надходжень минулого року відображає реальний стан з дотриманням гарантій в оплаті праці більшістю волинських працедавців. Однак ті представники бізнесу, котрі ігнорують законодавчі вимоги щодо оплати праці, повинні розуміти, що вони позбавляють своїх найманих працівників гарантованих державою виплат у разі настання страхового випадку", – наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що в межах компетенції фахівці територіальних органів ДФС в області вживають весь комплекс заходів для того, щоб держава отримувала кошти для виконання програм соціального захисту, а наймані працівники мали офіційне робоче місце.

"Легальні робочі місця, нарахування і своєчасна сплата всіх платежів із заробітної плати – основні передумови для стабільності соціальних виплат сьогодні, наповнення бюджетів всіх рівнів та гідного пенсійного забезпечення тих громадян, котрі погоджувалися працювати лише з укладенням трудового договору. Як бачите, ми всі разом відповідальні за те, щоб на ринку праці панував закон", – підсумувала Світлана Савчук.

Довідково:

серед заходів, щодо виявлення неофіційної зайнятості та переведення її у легальну площину – 154 рейди робочих груп у складі представників виконавчих органів, органів ДФС, пенсійних органів, Нацполіції. У ході цих перевірок обстежено 496 місць здійснення діяльності, виявлено 85 неоформлених найманих працівників та 58 фактів здійснення господарської діяльності без державної реєстрації. Відтак, щомісячні додаткові надходження податку на доходи фізичних осіб склали 40,9 тис. гривень.

Надрукувати
мітки:
коментарів