Поділитись:

Шацький район готують до туристичного буму

Четвер, 14 червня 2018, 16:39

На території Шацького району функціонує 86 баз відпочинку, які розташовані навколо озер.

Найактивнішими зонами відпочинку є урочище "Гряда", село Світязь та санаторій "Лісова пісня" на озері Пісочне. В урочищі "Гряда" нараховується 57 баз, які займають 14,8 гектарів із 28-ти загальної площі зони відпочинку. Протяжність пляжу складає 900 метрів із 2 тис. 100 м. загальної берегової лінії, де облаштовано 3 рятувальних пости. Натомість у селі Світязь функціонує 23 бази та 7 рятувальних постів. На озері Пісочне – 6 баз відпочинку та 4 рятувальних постів, – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

Зі слів голови РДА Василя Голядинця, зараз тривають роботи із прибирання загальних територій, перевірки безперебійної роботи каналізаційних мереж, облаштування пляжів, рекреаційний пунктів, наметових містечок тощо. Облаштовано 2 екологічних пости на в'їзд до парку. Наразі ж завершується робота по встановленню відеоспостереження на центральних дорогах Шацького району.

Говорячи про центральний пляж в селі Світязь, який розташований на території національного парку, то, як поінформувала його директорка Марія Христецька, там на сьогодні вже провели перший етап робіт з його облаштування. У планах – впорядкування орієнтовно кілометру пляжу.

До слова, в Шацькому національному природному парку, котрий займає загальну територію 48 тис. га та охоплює більшу частину району, у постійному користуванні – 22 тис. га.

Тож на сьогодні задіяно 9 рекреаційних об'єктів, на яких уже провели загальне прибирання від побутових відходів, відновили наглядну агітацію, реконструювали 2 наметові містечка та провели перший етап робіт з облаштування пляжу.

На території парку працює два пости "Венське" та "Медик", на яких через термінал самообслуговування здійснюють збір коштів за відвідування території Шацького НПП.

"Кошти отримані за відвідування Шацького національного природного парку спрямовуються на здійснення заходів щодо охорони території, облаштування та реконструкція рекреаційних об'єктів, видавничу діяльність та оплату комунальних послуг. Коштів, які виділяють нам із державного бюджету вистачає лише на заробітну плату та податки. Решту ми здійснюємо завдяки господарській діяльності. Загалом на облаштування рекреаційної діяльності у цьому році витратили 750 тисяч гривень", – повідомила Марія Христецька.

Нагадаємо: голова Волинської ОДА Олександр Савченко розкритикував підготовку до курортного сезону у Шацькому районі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА ПЛЯЖІ СВІТЯЗЮ ЗАБОРОНИЛИ ТОРГУВАТИ

Надрукувати
мітки:
коментарів