Поділитись:

Волинь: два райони можуть залишитися без телебачення

П'ятниця, 25 березня 2016, 12:49
Волинь: два райони можуть залишитися без телебачення

На Волині виокремили два райони, котрі після вимкнення аналогового мовлення повністю можуть залишитися без телебачення. Це Володимир-Волинський та Маневицький райони.

Про це йшлося під час конференції у Волинській ОДА щодо забезпечення абсолютного покриття території області українським та регіональним мовленням, – інформує "Волинська правда".

Серед основних завдань переходу на цифрове телерадіомовлення було створення системи з повноцінним покриттям території України сигналами цифрового телебачення, що забезпечить рівний доступ населення до інформації. Тож, концерном РРТ за підтримки обласної влади було збудовано ряд нових висотних споруд та побудовано цифрові канали роздачі програм регіональних ТРК до всіх наявних станцій.

Зважаючи на те, що територія країни лише на 60-65 % забезпечена цифровим мовленням, Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення прийняла відповідне рішення. Йдеться про замовлення в ДП "Український державний центр радіочастот" розроблення висновків щодо можливості та умов користування радіочастотним ресурсом України у 440 населених пунктах.

Тож, сьогодні існує можливість розрахунку необхідних частот і в першу чергу через перерозподіл великої кількості частотних присвоєнь неправомірно виділених ТОВ "Зеонбуд".

Правовими підставами для цього вважають порушення державної програми з впровадження цифрового телебачення і Міжнародної угоди "Женева-2006". Це означає, що для 4 мультиплексів ТОВ "Зеонбуд" для 166 населених пунктів отримало 664 частотних присвоєння, замість 324 частот, як це передбачалося принципом одно частотного планування.

Волинська ОДА впродовж усього часу неодноразово зверталася із листами до Кабінету Міністрів, у ВР України та до Президента, втім результату так і не було. Натомість Комісія з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення Міністерства інформаційної політики України так і не погодила надати тимчасові ліцензії на мовлення і рекомендувала звертатися до РНБО.

Надрукувати
мітки:
коментарів