Китайці спокусилися українською черешнею

Вівторок, 12 червня 2018, 17:05

В Україна розпочала роботу місія КНР з оцінки системи держконтролю за виробництвом черешні.

Про це повідомляє прес-служба Держспоживслужби.

Під час роботи місії КНР в Україні буде зроблено аналіз фітосанітарного ризику під час експорту української черешні до КНР, а також відпрацьований проект протоколу фітосанітарних вимог на експорт цієї продукції на китайський ринок.

Також планується, що представники КНР відвідають Запорізьку, Херсонську і Дніпропетровську області, де ознайомляться з особливостями вирощування, зберігання, пакетування черешні та фіторсанітарними процедурами, що здійснюються територіальними органами Держпродспоживсдужби при проведенні контролю у рамках формування експортних партій черешні.

Сьогодні українські фрукти та ягоди постачаються в понад 30 країн світу, в тому числі в країни ЄС, і попит на них постійно зростає. Це свідчить про визнання української продукції міжнародними партнерами, високі стандарти її виробництва та довіру до системи держконтролю за виробництвом продуктів садівництва в Україні.

Зі слів директора Департаменту фітосанітарної безпеки, контролю в сфері насінництва та розсадництва Андрія Челомбітка, за даним ФАО, Україна входить в топ-50 країн світу з виробництва фруктів і займає 11 місце з виробництва черешні. При цьому за всю історію експорту української черешні Україні не було направлено жодної нотифікації щодо невідповідності цього товару фітосанітарним вимогам країни-партнера.

Сторони висловили сподівання на плідну роботу місії КНР, що є передумовою для відкриття ринку Китаю для української черешні.