Поділитись:

Стало відомо, коли може запрацювати Антикорупційний суд

Понеділок, 11 червня 2018, 16:56

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький вважає, що Вищий антикорупційний суд може повноцінно запрацювати наприкінці 2018 – на початку 2019 року.

Про це пише Finance.ua.

"Створення Антикорупційного суду замикає весь процес створення антикорупційних органів, власне, замикає процес антикорупційної реформи. Тепер вже треба чекати результату. Просто треба почекати, щоб цей суд почав виносити вироки, і треба дати можливість цьому суду бути створеним, набрати суддів, і нехай вони виносять вироки. Не обвинувальні вироки для САП або НАБУ, а законні і справедливі, тоді буде до них довіра. Ми готові, понад 100 справ у різних судах. Я сподіваюся (це я бачу по розвитку роботи), що це ще не кінець і кількість справ тільки збільшуватиметься. За найкращих розкладів, за найкращого сприяння цей суд почне перші справи слухати в грудні цього року – січні наступного року", – сказав він.

Своєю чергою директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник зазначив, що суд був створений через тиск з боку західних партнерів.

"Ініціатива про створення Антикорупційного суду, мається на увазі законопроект, це не добра воля нашої політичної еліти, це тиск з боку західних стратегічних партнерів. Україна на межі дефолту, потрібне зовнішнє фінансування. Але всі установи, які можуть це зробити, тобто надати фінансування, всі прив'язують це фінансування до створення не просто Антикорупційного суду, а незалежного Антикорупційного суду", – сказав він.

Нагадаємо: за закон про Вищий антикорупційний суд проголосували 315 народних депутатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: АНТИКОРУПЦІЙНОМУ СУДУ БУТИ: ЩО ДАЛІ

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
26 березня 2024
15:46
23 березня 2024
22 березня 2024
20 березня 2024
09:47
19 березня 2024
16 березня 2024